marți, 14 noiembrie 2017

Și cartea lui Mihai este aici la Rohia




Este plăcut, se cade și se cuvine să stai la umbra lui Dumnezeu pentru că El își păzește poporul său. Este mai mult decât o mamă grijulie care își protejează copilul cu multă tandrețe și dragoste  în fața oricărui lucru ce ar putea produce durere, dar în fața unor suferințe este tot atât de neputincioasă ca orice om.
Și copiii lui Dumnezeu trec prin suferințe, dar Dumnezeu îi adună sub căldura și protecția aripilor Sale dându-le siguranță, nădejde, pace sufletească, putere de a merge înainte chiar prin pușcărie  și prin orice formă de persecuție. Pe acest drum a trecut Fiul Său, Domnul Isus Hristos, care a suferit batjocuri de neimaginat, dar El a suferit pentru mine păcătosul și pentru omenirea întreagă, ca oamenii să fie mântuiți.
Lucrul acesta îl arată și fr. Mihai Ciucă în cartea dumnealui: „Baptiștii din Brăila, un veac de mărturie 1919-2018”, despre care am scris și AICI. Acum iarăși scriu pentru că această carte este aici, nu căuta link sau altceva de acest fel, este aici la Rohia, primită chiar azi de la poștă.
Mulțumesc Mihai și Bisericii de asemeni.
Cartea este scrisă ca să aducă glorie celui ce îngrijește de poporul său și eu subscriu la aceasta, Dumnezeu să fie slăvit.
În primă instanță Mihai scrie de orașul Brăila, apoi de fondatorii bisericii baptiste și tot așa ajunge la noi. Cartea este scrisă cam mărunt și pozele sunt mai mici și rare, așa că trebuie mai mult să citim decât să ne uităm la poze. Dar este foarte bine documentată, cu note de subsol care pe alocuri iau cate o jumătate de pagină sau aproape.
Cartea are 307 pagini.
Despre Editura Risoprint am un gând, sper să nu se supere fr. Mihai: are un colectiv redacțional de excepție, vezi AICI. Patronul său Gheorghe Pop este un om al lui Dumnezeu cu mare dragoste pentru a ajuta poporul baptist și pe cei ce vor să publice o carte.
Mulțumesc fr. Mihai pentru carte și lui Dumnezeu ca a fost binevoitor în tot lucrul ce l-ați făcut.
10. Tot aşa şi voi, după ce veţi face tot ce vi s-a poruncit, să ziceţi: „Suntem nişte robi netrebnici; am făcut ce eram datori să facem.”
(Luca 17:10, VDCC)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu