Cine sunt?

sâmbătă, 3 noiembrie 2018

În vizită de lucru, la revistele noastre baptiste de la B.C.U.




Dumnezeul cel bun, prin îndurarea Lui mare, a deschis o ușă spre a studia și scana tot ce este baptist în Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga”, din Cluj Napoca. Așa că o săptămână întreagă, doi baptiști, au cotrobăit prin toate cotloanele bibliotecii și au găsit ceva de valoare și frumos.
Fratele Daniel Stoica,  a primit o aprobare pentru a studia la sala de lectură a bibliotecii, reviste baptiste. Atunci a cerut și o audiență la:  Director general: Conf. univ. dr. Valentin Șerdan-Orga. Domnul director, bun din fire și cooperant, i-a aprobat o colaborare cu biblioteca și o posibilitate de a scana tot ce este batist în bibliotecă.
În  ziua de marți, 30.10.2018, doi baptiști înarmați digital, cu aparat foto, un scaner al fratelui Alexandru din Hațeg, sunt în fața    Bibliotecii  Centrale Universitare „Lucian Blaga”, din Cluj Napoca. Ni se fac legitimații, ni se arată un loc la etajul 2, unde vom putea lucra în cea mai mare liniște.

Vizita la conducerea instituției.

Miercuri dimineața la ora 8, suntem invitați de domnul director în biroul dumnealui și ne spune că se bucură că am venit să căutăm publicațiile baptiste, ne dă voie să le scanăm, dar din ce material  avem noi, să le dăm, pentru a completa numerele lipsă. Cu bucurie, am spus da.
Domnul director, om de mare ținută  și cultură, deschis la inimă și bun la suflet, invită la discuții și pe doamna director adjunct - manager IT: Dr. Olimpia Curta, pentru a ne ajuta să înțelegem cum să colaborăm împreună, la schimbul de materiale. Doamna director ne-a centrul de digitalizare al bibliotecii, care era dotat cu scanere performante și unde cu ceva timp în urmă biblioteca a digitalizat și postat pe internet, revistele baptiste „Lumina”, un exemplar din 1904; „Razele aurorei” din anul 1911 – 1917 și „Glasul Evangheliei” 1930 – 1935. Se poate vedea și citi AICI.
Dar mai așteaptă și alte scrieri să fie  cunoscute.

Gazda 

În această săptămână, am fost găzduiți de o binecuvântată familie de frați baptiști din Cluj, pe numele lor Vasile și Viorica Zaharia. Ne-au găzduit cu o dragoste adevărat frățească și sinceră. Le mulțumim pentru efortul  lor binecuvântat. Domnul să le răsplătească osteneala.
Aveam nevoie de odihnă, pentru că începeam munca la ora 8 dimineața și ne opream la ora 7 seara.







114 ani te-am așteptat, Vasile


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu