Cine sunt?

luni, 21 octombrie 2019

Bura Toader 1893 - ? din Cămârzana.



Fratele Bura Toader, ,,a lui Toader”, s-a născut în ziua de 15 iulie 1893 în localitatea Cămârzana, județul Satu-Mare, ținutul Cluj.
Părinții fratelui s-au numit Toader și Ana, fiind de religie greco-catolică și naționalitate română. A studiat 4 clase primare în localitatea natală.
Se căsătorește în ziua de 15 noiembrie 1920 cu Ana, născută Pavel. Căsnicia celor doi este binecuvântată cu venirea pe lume a 2 băieți și o fată.
În anul 1914, anul izbucnirii primului război mondial, fratele Bura este recrutat și încorporat în regimentul 97 Infanterie din Sighetu Marmației și din Baia Mare, de unde rămâne la vatră cu gradul de soldat.
În anul 1929 este botezat, devenind membru cu drepturi depline al confesiunii creștine baptiste, iar în anul 1930 ia ființă Biserica Creștină Baptistă din Cămârzana.
Fratele Bura Toader este ordinat ca predicator pentru biserica baptistă din Cămârzana în anul 1936. Comisia de ordinare a fost compusă din frații: Nicolae Miclăuș și Covaci Teodor. Cu această ocazie au mai fost ordinați și frații: Einholt Ioan și Ivanciuc Petru.
În anul 1938 fratele Bura Toader a organizat la Biserica Creștină Baptistă din Cămârzana, județul Satu Mare, un serviciu religios în amintirea Reginei Maria.
În raionul său de activitate avea 115 membri și 119 aparținători și copii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu