Cine sunt?

duminică, 13 octombrie 2019

Gongola Mihai 1958 – 1998, din Timișoara



Fratele Mihai Gongola se naște în ziua de 6 noiembrie 1958 în localitatea Timișoara, în familia Beniamin și Silvia Gongola, membri ai Bisericii Creștine Baptiste nr. 1 din Timișoara.
De mic copil este învățat să asculte de glasul lui Dumnezeu și fiind un copil ascultător, a îndrăgit Cuvântul Domnului și în ziua de 8 decemmbrie 1974, la vârsta de 16 ani, a îmbrăcat hainele albe și a urmat pe Mântuitorul în apa botezului.
Urmează școala generală de 8 clase și este dat la Liceul de Muzică din Timișoara, pe care îl termină în anul 1977. Urmează apoi satisfacerea serviciului militar.
Între anii 1980 – 1984 urmează cursurile Seminarului Teologic Baptist din București. După terminare, fratele Mihai se căsătorește cu sora Tatiana.
În ziua de 10 martie 1985 fratele Mihăiță Gongola este ordinat ca păstor al Bisericii Creștine Baptiste din Anina, județul Caraș-Severin. A fost examinat de comisia de ordinare compusă din următorii frați: Vasile Talpoș, Ioan Trif, Rață Nicolae, Turcin Dumitru și Ciortuz Dănilă. Printre vorbitori a fost și fratele Liubimirescu Amfilofie.
În anul 1986 este chemat la Biserica Creștină Baptistă din Arad – Șega.
În luna ianuarie  1990, cu un grup de păstori, aduce la viață revista baptistă înființată în anul 1933 și întreruptă de comuniști în anul 1948, „Farul Creștin”. Primul număr din ianuarie 1990 este gratuit, fratele Mihai Gongola este desemnat Redactor Șef. Avea pe inimă lucrarea editorială și dezvoltarea revistei, pentru a fi un instrument de informare și învățare.
Avea o mare pasiune pentru evanghelizări masive, care au dat și roade prin convertirea oamenilor la Domnul Isus, dar și de plantare de biserici baptiste în diferite localități.
Fratele Mihăiță avea un caracter și o ținută morală ridicată, cunoștea bine limba germană și avea comentarii și cărți teologice în limba germană, încă pe vremea comunistă. Era foarte activ, dar activitatea dumnealui a explodat după anul 1989, când a venit libertatea Cuvântului.
Era un om de cultură.
Deși promitea mult, ca un harnic slujitor, avea multe de spus, era capabil și folosit foarte mult în lucrarea Domnului, Domnul în ziua de 4 iulie 1998 l-a chemat în veșnicie. În ziua de 6 iulie 1998 fratele Mihai Gongola este condus pe ultimul drum. Mulți colegi păstori au participat la acest eveniment, alături de corul reunit din Arad și Timișoara, a cântat fanfara și a participat mult popor.

Surse:
Ioan Bunaciu
Ionel Tuțac
Vasile Taloș
Farul Creștin
Revista „Harul”
Îndrumătorul Creștin Baptist 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu