Cine sunt?

miercuri, 26 mai 2021

Generația Seminarului Teologic Baptist din București care a marcat semicentenarul

                               Din ciclul:  „Centenarul Seminarului Baptist 1921 – 2021”


În aceste zile de mai ale anului 2021, am primit de la pastorul Nicu Mânzat de la Bistrița, un calendar, făcut cu iscusință, plin de amintiri, prietenii, poze de atunci și azi și tipărit în anul 2014, cu ocazia celor patruzeci de ani de la terminarea Seminarului. Fratele Nicu mi-a povestit cu mult patos despre acea generație.  Anul lor era singurul  în Seminar, de la anul întâi, 1971 și până în anul absolvirii, 1974. Inițiativa fratelui poate fi luată și de alți absolvenți.

De la ultima promoție din 1969, atunci când au absolvit 6 seminariști, până la această nouă promoție, au trecut 5 ani. În ziua de 14 iunie 1974, în cadrul serviciului de rugăciune al Bisericii Creștine Baptiste din Șoseaua Nicolae Titulescu 56/A, s-a sărbătorit încheierea cursurilor Seminarului, iar absolvenților li s-au înmânat diplome de absolvire. Serviciul divin este condus de păstorul bisericii Ioachim Țunea, care la acea vreme era și Secretarul General al Uniunii. La această serbare a cântat corul Seminarului, format din cei 12 seminariști, condus de fratele Burcă Florea.

Creat în interbelic, în plin comunism, serbează 50 de ani existență, iar acum la 100 de ani, serbează centenarul în mare libertate.

Să ne trăiești în ascultare de Dumnezeu și să ne fii o instituție ce ne conduce înspre a proslăvi Numele celui ce te-a ocrotit o sută de ani, onorabilă doamnă!

Redau toate cele 12 pagini ale calendarului, cu cele 12 nume ale seminariștilor absolvenți în al cincizecilea an de existență al Seminarului Teologic Baptist din București, cu respect și apreciere pentru inițiatorul și trăitorul, fratele pastor Nicu Mânzat.














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu