Cine sunt?

joi, 28 decembrie 2017

Victor Bucaciuc 1919 -1969, din Ipotești




Vă prezint un frate păstor care a sfârșit viața aceasta în prima zi de Crăciun, dictând cântare și cântând spre slava Domnului. Un alt amănunt este că pe lângă salariul ce-l primea de la Biserică, alt venit avea din munca în agricultură.
Fratele Victor Bucaciuc  s-a născut în localitatea Ipotești, jud. Suceava, în anul 1919.
În Ipotești a absolvit cursurile școlii primare de 7 ani.
 De foarte tânăr este atras de Cuvântul Domnului și vrea să îl urmeze toată viața dumnealui, așa că în anul 1932  este botezat la vârsta de 13 ani.
Este încorporat în armată la „Vânători” și participă în cel de-al Doilea Război Mondial, luând parte la campania din U.R.S.S. din 1941.
În anul 1942, luna noiembrie, se căsătorește cu sora Maria și Domnul i-a binecuvântat cu doi copii: Dumitru, născut  în 1943 și Elisaveta, născută în 1947.
Fiind atras de dragostea lui Dumnezeu și de râvna de a predica Evanghelia, se hotărăște să se înscrie la Seminarul Teologic Baptist din București, pe care îl absolvă în anul 1956.
Este ordinat ca păstor al Bisericii Baptiste din Ipotești, dar lucrează și în alte Biserici Baptiste din zonă.
A fost ales ca președinte al Comunității Baptiste Suceava, apoi ales ca vicepreședinte al Comunității Baptiste de București.
A fost un vrednic și blând slujitor al Domnului.
A plecat la Domnul în 25 Decembrie 1969, la doar 50 de ani. In timp ce cânta primul verset din cântarea pe care a dictat-o spre slava Domnului pentru începerea serviciului divin, i s-a făcut rău, căzând pe scaun, şi anunţată salvarea. A sosit degrabă, însă în drum spre spitalul din Siret, firul vieţii celui ce a fost Victor Bucaciuc, s-a terminat.
Serviciul de înmormântare a fost oficiat de că­tre fraţii păstori Bodnariuc Victor, Hapenciuc Orest, Ordeanu Ioan şi Trif Ioan, iar din partea Comunităţii Bucureşti, au vorbit fraţii Şandru Ioan, preşedinte şi Bolea Ioan, secretar.
Au mai adresat cuvinte de mângâiere şi îmbărbătare fraţii Chibici Samuil,  Plavrisciuc Ioan şi Lazurca Vasile.


Surse:
Îndrumătorul Creștin Baptist.
Fișa pastorală.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu