Cine sunt?

sâmbătă, 17 martie 2018

Isus Cristos Domnul, Om



De duminică, 18 Martie 2018 și până la Învierea Domnului nostru Isus Cristos, mai avem 4 duminici. În aceste duminici, să ne uităm la ce ne-a dat Dumnezeu, Domnul Isus Cristos, să fie Mântuitorul și Izbăvitorul nostru.

Azi, prin ajutorul Domnului ne uităm  să vedem pe Isus Cristos Domnul, Om.

Nu a fost om dintotdeauna, dar puterea lui Dumnezeu cea mare, a făcut  posibilă devenirea Celui veșnic și nemuritor, într-un Om ca și noi. Om ca noi, dar diferit de noi.
Isus Domnul a fost trimis din bunătatea lui Dumnezeu ca să beneficiem de ce este mai bun, mai demn, mai frumos și să trăim  adevăratele lucruri care conferă siguranță absolută.
Isus Domnul ne cheamă cu vocea lui blândă să venim la El, să ascultăm de El și să facem ce zice El.  
Să ne uităm ţintă la Căpetenia şi Desăvârşirea credinţei noastre, adică la Isus, care, pentru bucuria care-I era pusă înainte, a suferit crucea, a dispreţuit ruşinea şi şade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu. (Evrei 12:2)
Domnul Isus Cristos este cea mai bună, dar și sigură țintă pe care trebuie să o luăm în vizorul trăirii noastre.
Este singura  țintă pe care o pune Dumnezeu ca reper de atingere pentru orice om.
Este singura  țintă stabilă care te direcționează pe drumul corect al vieții.
Este singura  țintă care odată atinsă, îți va da satisfacția totală, ea este trainică, nu poate fi atinsă numai aici și această satisfacție nu va tinde după alte împliniri, pentru că ea este sursa tuturor împlinirilor.

I. Isus Cristos Domnul, Om - este prezentat de Dumnezeu:

1. Un om ca Moise, dar mai mare ca el.

Moise și Legea lui este centrul și viața poporului  Israel, dar Domnul Isus este centrul și viața întregului Univers.

2. Un om ca proroc, dar mai mare ca toți prorocii.

Toți prorocii au avut unica țintă, pe Isus Domnul.
 Apoi, le-a zis: „Iată ce vă spuneam când încă eram cu voi, că trebuie să se împlinească tot ce este scris despre Mine în Legea lui Moise, în Proroci şi în Psalmi.” Atunci le-a deschis mintea, ca să înţeleagă Scripturile. (Luca 24:44-45)

3. Un om ca Împărat, dar mai mare ca orice împărat.

Mii și mii de împărați și regi, nu mai sunt, dar nici împărățiile lor. Singurul Împărat veșnic, a cărui împărăție nu are sfârșit, este Domnul Isus.
Împăratul este bucuros când un om muritor intră în anturajul Lui nemuritor. Ne așteaptă să facem parte din corpul armatei Lui biruitoare. Vrea să ne ofere cea mai performantă armură pe care dacă o folosim corect, vom învinge orice dușman.

II. Isus Cristos Domnul, Om - este prezentat la ultima limită a două extreme

1. Pentru noi era omul:

- care nu avea nicio frumusețe.

- nu avea ceva ce să ne atragă privirile, ci din contră ne-am întors fața de la El.

- era ceva de disprețuit, ceva ce nu am băgat în seamă.

2. Pentru Dumnezeu era:

-  Cel mai frumos dintre oameni,  frumusețea desăvârșită, perfecțiunea care a creat frumosul.
-  Bunătatea absolută și unică a lui Dumnezeu Tatăl.
Cuvinte pline de farmec îmi clocotesc în inimă şi zic: „Lucrarea mea de laudă este pentru Împăratul!” Ca pana unui scriitor iscusit să-mi fie limba! Tu eşti cel mai frumos dintre oameni, harul este turnat pe buzele tale, de aceea te-a binecuvântat Dumnezeu pe vecie. Războinic viteaz, încinge-ţi sabia – podoaba şi slava, da, slava ta! Fii biruitor, suie-te în carul tău de luptă, apără adevărul, blândeţea şi neprihănirea, şi dreapta ta să strălucească prin isprăvi minunate! (Psalmii 45:1-4)

III. Isus Cristos Domnul, Om – dar Miel de jertfă pentru păcatul meu

A doua zi, Ioan a văzut pe Isus venind la el şi a zis: „Iată Mielul lui Dumnezeu, care ridică păcatul lumii! (Ioan 1:29)
1. Deși era Lăstarul disprețuit și părasit, El ne-a mântuit.
2. Deși nu era plăcut la privire, El ne-a oferit ce este mai frumos.
3. Deși nu a vorbit, El are singura ofertă valabilă pentru veșnicie.
Totuşi El suferinţele noastre le-a purtat şi durerile noastre le-a luat asupra Lui, şi noi am crezut că este pedepsit, lovit de Dumnezeu şi smerit. Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El, şi prin rănile Lui suntem tămăduiţi. Noi rătăceam cu toţii ca nişte oi, fiecare îşi vedea de drumul lui, dar Domnul a făcut să cadă asupra Lui nelegiuirea noastră, a tuturor. Când a fost chinuit şi asuprit, n-a deschis gura deloc, ca un miel pe care-l duci la măcelărie şi ca o oaie mută înaintea celor ce o tund: n-a deschis gura. El a fost luat prin apăsare şi judecată, dar cine din cei de pe vremea Lui a crezut că El fusese şters de pe pământul celor vii şi lovit de moarte pentru păcatele poporului meu? (Isaia 53:4-8)
El are oferta valabilă, azi și acum.
Privește și vezi-L la valoarea Lui reală.
Alege-L și tu și vei fi mântuit.
A Domnului să-I fie toată slava, cinstea și gloria în veci.
Amin






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu