Cine sunt?

vineri, 7 iunie 2019

Noul Testament din 1916 al lui Georgiu Slăv



În vremurile acestea, Dumnezeu a pus în inima unor frați baptiști, tineri și bătrâni, învățați și simpli, să caute urma fraților în valea negurii de vremi, comori care dau viață unor oameni care nu mai sunt aici,  printre cei vii. Am știut de un Georgiu Slăv, ca un intelectual activ în poporul baptist, dar era ceva trecut, ceva departe, dar când am văzut prima lui carte tipărită, „Evanghelia și Focul”, parcă acest frate a prins viață în mintea mea. Am descoperit revista ce o edita „Lumina Lumei”, am pus mâna pe ea și dintr-o dată Georgiu Slăv parcă era lângă mine.
A apărut revista „Arhiva Baptistă” vezi AICI, cu poze de familie de care nu am știut și multe alte informații neștiute și parcă Georgiu Slăv este în satul lui la Aciuța și doar o problemă de timp este să merg să-l vizitez. Dintr-o dată, mă mir cum s-au putut păstra atâtea informații despre acest om?
Nu mă dumiresc bine și sună iubitul meu colaborator, fr. păstor Daniel Stoica și spune: „frate am o veste bună, am găsit Noul Testament din 1916 al fratelui Georgiu Slăv! Dar nu numai atât, are pe el „Sigilul” dumnealui.” Era Noul Testament, ediție de lux, traducerea fiind a Bibliei din 1873 de la Pesta.
Noul Testament era la un scump frate baptist și l-a primit de la părinții mamei lui, din Sebiș. Bună moștenire a primit fratele, Cuvântul Vieții și o mică întrebare: ce lăsăm noi ca moștenire copiilor noștri?
Noul Testament este bine păstrat, are o cutie care și ea arată bine, doar că timpul de 103 ani a trecut peste el și se vede doar puțin, se vede totuși și calitatea materială a acestui Nou Testament.
Mulțumim bunului Dumnezeu pentru înaintașii noștri care ne-au lăsat moștenire Cuvântul viu al vieții veșnice, dat de Dumnezeu pentru mântuirea noastră.
Ai un bunic sau o bunică la țară și nu ai fost demult pe la ei, te rog du-te, fă-le o vizită, ei se vor bucura nespus, le vei însenina ziua că a venit nepotul sau nepoata și după ce vorbești cu ei o oră sau două, întreabă blând: „bunicule sau bunică, ai cumva învârtit într-un ștergar în dulap ceva carte veche?
Am văzut la mulți frați în vârstă, că pe masa lor este Biblia și cartea de cântări comune, dar ca ceva scump, de preț, au păstrat Biblii, Nou Testamente, tipărite cu mulți ani înainte.
Aștept în răbdare vești bune de la tine, cititorul meu drag.
13. Şi voi, după ce aţi auzit cuvântul adevărului (Evanghelia mântuirii voastre), aţi crezut în El şi aţi fost pecetluiţi cu Duhul Sfânt, care fusese făgăduit
(Efeseni 1:13, VDCC)








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu