Cine sunt?

luni, 19 august 2019

Jula Vasile 1935 – 1986, din Brazi



Fratele Jula Vasile s-a născut în ziua de 19 noiembrie 1935, în localitatea Brazi, județul Arad.
În anul 1953 a fost botezat la confesiunea baptistă în Biseririca Creștină Baptistă din Ineu.
În anul 1954  biserica hotărăște să-l trimită la Seminarul Teologic Baptist din București și-l absolvă în anul 1959. A fost coleg printre alții și cu fratele Mihai Hușan.
În anul 1959 a fost ordinat ca păstor și a lucrat în Bisericile Baptiste din Beliu, Sepreuș, Mișca, Vărșand, Iermata și Ineu.
Se căsătorește cu sora Valea Elena din Ineu și Domnul i-a binecuvântat cu două fete: Daniela și Anișoara, care la rândul lor au primit pe Domnul Isus în inimile lor.
A fost ales în cadrul Comitetului Comunității Creștine Baptiste de Arad.
În scurta sa viață de 51 de ani, a dat dovadă de credincioșie, blândețe, corectitudine în lucrare, a avut un suflet nobil, cu o bunătate despre care a vorbit fratele Hușan Mihai. Fratele Sima Handra a vorbit de sinceritatea fratelui Jula Vasile.
În ziua de 7 ianuarie 1986 fratele Jula Vasile este chemat de Dumnezeu, acasă la El.
La serviciul de înmormântare din ziua de 10 ianuarie 1986, au participat 26 de păstori și un mare număr de cunoscuți ai familiei Jula. Dintre aceștia amintim pe frații: Mihai Hușan, președintele Uniunii, Ioan Popovici, Teodor Vereș, vicepreședintele Comunității Creștine Oradea, Mihai Chiu, Traian Grec, vicepreședintele Comunității Creștine Arad, Sima Handra, Stoica Dumitru și alții.
A participat fanfara Bisericii din Seleuș, fanfara Bisericii din Beliu, fanfara Bisericilor Creștine Baptiste din Arad și corul bărbătesc unit.
Surse:
Sima Handra
Îndrumătorul Creștin Baptist

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu