Cine sunt?

joi, 4 martie 2021

Mihu Teodor 1890 – 1975, din Curtici


S-a născut în ziua de 7 ianuarie 1891

A fost botezat în ziua de 26 noiembrie 1915.

Între anii 1928 – 1935 fratele Mihu Teodor a fost casier al Uniunii Baptiste, în paralel făcând parte  din comunitatea baptistă de la Arad.

Fratele Mihu Teodor a fost membru și în delegațiile fraților care apelau la ajutorul autorităților, privind problema persecuțiilor. Era un frate cu fire blândă, dar perspicace și cu o minte ageră știind să dea sfaturi înțelepte.

În ziua de 9 martie 1947 la Curtici s-au sărbătorit 55 de ani de la deschiderea casei de adunare  iar fratele Mihu Teodor a interpretat solo cântarea „Negura nopții de acum a trecut, se face zi”, care a fost ascultată cu lacrimi în ochi. Cu această ocazie fratele Mihu a ținut o cuvântare în care a menționat, că serbarea de 50 de ani nu a putut avea loc din cauză că Biserica Creștină Baptistă din Curtici a fost închisă și sigilată de către regimul Antonescu.

Fratele Mihu Teodor a dovedit  de-a lungul timpului, că este un bun administrator cu un suflet plin de bunătate, de aceea fratele era asemeni unui lider. Atunci când se întâmpla vreun eveniment în Biserică fratele trimitea anunț prin revista cultului, oferind informații cu privire la acel eveniment. De asemenea, timp de mulți ani a fost Președintele Uniunii Tineretului din Curtici.

În ziua de 15 iunie 1975 a fost chemat acasă de Domnul, pentru a se bucura de viață veșnică în prezența tuturor celor răscumpărați. A locuit în Curtici la nr. 505.

Surse:

Brădeanu Gheorghe

Emanuel Jurcoi

Farul Creștin

Farul Mântuirii

Glasul Tineretului Baptist

Îndrumătorul Creștin Baptist

Pacea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu