Cine sunt?

sâmbătă, 6 martie 2021

Te lasă Dumnezeu singur când ți-e greu?

 


Prin creație toți oamenii suntem ai lui Dumnezeu ca de altfel toată creația, așadar El a făcut totul și ar trebui să-i dăm toată viața Lui. Din cauza faptului că nu am ascultat de Dumnezeu am pierdut calitatea de fii de Dumnezeu și suntem fii aceluia pe care îl ascultăm, adică diavolul. Lucrul acesta deși este unul totalmente eronat, se adeverește în firea noastră, pentru că deseori când ne este greu sau ni se întâmplă ceva rău, îl acuzăm pe Dumnezeu. Ceea ce este și mai grav este că unii adresează Divinității injurii, blasfemii și alte răutăți gratuite. În mod normal ar trebui să fim supărați pe înșelătorul, ,,tatăl minciunii”, diavolul, pentru că el ne oferă iluzii, ascultăm de el și după ce nu se întâmplă lucrurile așa cum am fi dorit, să înțelegem că doar din cauza lui vine necazul peste noi toți.

Orice copil cere ajutor la tatăl său nu la tatăl altui copil

Deși de cele mai multe ori ascultăm de diavol, după aceea strigăm către Dumnezeu iar dacă Dumnezeu nu intervine ca un servitor umil să ne asculte cererile după cum ne place, mânia și ura față de El crește, se adâncește și prinde rădăcini în sufletele noastre. Și cum firea omului este una slabă, încep falsele acuze pe care le aducem lui Dumnezeu, invocăm motive, de exemplu, că nu-i bun cu noi, că nu e drept, nu ne ascultă deși ne promite în cuvântul Său:

7. Cereţi , şi vi se va da; căutaţi, şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide.
8. Căci oricine cere capătă; cine caută găseşte; şi celui ce bate, i se deschide.

(Matei 7:7-8, VDCC)

 

Trebuie să te asigur că ești copilul lui Dumnezeu și ești un copil ascultător.

Noi vrem să-L înșelăm pe Dumnezeu și să-I amintim că nu face ce spune și cum putem face asta mai ușor, decât descărcându-ne nervii pe cine nu trebuie. Dumnezeu promite și tot ceea ce promite îndeplinește, dar nu tuturor. De ce? Pentru că cererile sunt condiționate.

15. Cheamă-Mă în ziua necazului şi Eu te voi izbăvi, iar tu Mă vei proslăvi!”
(Psalmii 50:15, VDCC)

Dumnezeu spune,  „Cheamă-mă în ziua necazului”, oferindu-ne ajutorul Lui cu toată dragostea. Atunci zici ,,L-am chemat”, dar continui spunând plin de ură și nemulțumire „nu mi-a răspuns!”. Oare nu ai trecut ceva cu vederea, ai citit continuarea versetului în care Domnul spune așa „, iar tu Mă vei proslăvi!” ?

Aceasta este problema. Nu vrem să-L proslăvim, să-L cinstim, să-I dăm slava care I se cuvine. Noi, oricine am fi, dăm copiilor noștri tot ceea ce le dorește sufletul și atunci când își doresc ei, ( desigur că, după posibilități). Noi ar trebui, să nu așteptăm ascultare de la ei?

Un alt mesaj prin care trebuie să înțeleg de ce nu sunt ascultat atunci când vreau și în condițiile mele:

22. Şi, orice vom cere, vom căpăta de la El, fiindcă păzim poruncile Lui şi facem ce este plăcut înaintea Lui. (1 Ioan 3:22, VDCC)

Să nu spunem că noi „ facem ce este plăcut înaintea Lui.”

 

Suntem doar niște oameni tupeiști și fără scrupule în legăturile noastre cu Dumnezeu.

Deși Dumnezeu ne arată bunătatea Sa zi de zi, noi, nu-L tratăm cu cinste pe Tatăl nostru din cer și nu-I acordăm respectul cuvenit și pe care îl cerem copiilor noștri față de noi.

12. Adevărat , adevărat vă spun că cine crede în Mine va face şi el lucrările pe care le fac Eu; ba încă va face altele şi mai mari decât acestea, pentru că Eu mă duc la Tatăl:
13. şi orice veţi cere în Numele Meu, voi face, pentru ca Tatăl să fie proslăvit în Fiul.
14. Dacă veţi cere ceva în Numele Meu, voi face.

(Ioan 14:12-14, VDCC)

Ca să primim ce dorim și când dorim avem obligația morală să proslăvim pe Tatăl nostru, adică pe Dumnezeu.

Acum este momentul prielnic, ca să recunosc în rugăciune că sunt un tupeist neserios și am crezut că Dumnezeu este obligat să mă asculte fără ca eu să țin cont de părerea Lui. Dumnezeu este singura ființă din Univers bună, pentru că El este Bunătate, Iubire, dar nu-i putem desconsidera sau a ne îndoi de bunătatea Lui la nesfârșit. 

Chiar azi, Dumnezeu este cu tine, cu mine, cu noi toți și nu ne lasă la greu atâta vreme cât ești cu El. Mergem noi cu El pe aceiași cale? Îi urmăm pașii indiferent de orice furtună se întrevede pe cale?

Domnul să ne ajute!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu