Cine sunt?

duminică, 26 septembrie 2021

DE CE SUNT CREȘTIN? de Dr. Caius Obeada

 


Așa cum am promis cu ceva zile în urmă, iată că Domnul a dat izbândă și apare a doua carte de apologetică a doctorului Caius Obeada.

,,De ce sunt creștin?” de Caius Obeadă are o puternică și utilă componentă personală, care contribuie într-un mod constructiv în prezentarea argumentelor ce țin de rostul și scopul apologeticii, pentru orice căutător de adevăr, dar mai ales pentru creștinul care vrea să înțeleagă mai mult decât cunoaște deja. Cartea este structurată pe cinci capitole, dintre care primul și ultimul sunt elementele de legătură ale întregului argument.

,,De ce sunt creștin?” de Caius Obeada a apărut în aceste zile de octombrie ale anului 2021 la editura „Risoprint”, Cluj-Napoca și are 259 de pagini. Prefața este semnată de Costel Ghioancă, doctor în teologie și filozofie, pastor la Biserica Creștin Baptstă „Adonai” din București.

Au scris recomandări dr. Otniel Bunaciu, dr. Ciprian Simuț, dr. Alexandru Mihăilă, dr. Samuel Tuțac, și Vasile Bel.

Recomand cu mare plăcere și drag această carte, care ne va întări credința în Dumnezeu Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, care merită toată Lauda și cinstea în veci.

Cartea se va putea achiziționa în cadrul conferințelor organizate de autorul apologet, Caius Obeada, de Institutul de Apologetica Vox Dei și  Reasonable Faith Romanian Chapter, turnee care vor avea loc în următoarele orașe din țară: București, Constanța,  Deva, Timișoara, Arad, Oradea, Târgu Lăpuș, Sibiu, și Cluj. Sperăm să vă vedem la una dintre aceste conferințe apologetice. În această sesiune de Conferințe sunt așteptați toți iubitorii dar și cei interesați de Apologetică indiferent de confesiunea din care fac parte. La aceste întruniri toți vom fi pe picior de egalitate.

Cine este Dr. Octavian Caius Obeada?



Dr. Octavian Caius Obeada – este un apologet care de peste 20 de ani este implicat în explicarea și apărarea valorilor creștine. Apologetica este o ramură a teologiei care are ca scop principal apărarea religiei ceștine prin intermediul argumentelor raționale și istorice așa cum au făcut-o apostolii, mai târziu apologeții fiecărui secol. Pe o linie clasică, probatorie, dr. Caius Obeada atestă existența lui Dumnezeu, divinitatea lui Isus și încrederea pe care noi, ca și creștini o avem în Biblie, ca Unicul Cuvânt al lui Dumnezeu.

Dr. Obeada și-a început studiile superioare la Delhi College (Associate Degree in Nursing), continuânduși-le la Hartwick College unde a absolvit fiind licențiat în Științe/Asistență medicală. Dorindu-și să cunoască cât mai multe și să se perfecționeze, a urmat studiile universitare la prestigioasa Universitate de stat din Bighamton, New York (Universitatea de stat Binghamton din New York este o universitate de cercetare). În cadrul acesteia a obținut masteratul și doctoratul în ,,Nursing Practice”, specialitatea „medicină de urgenţă.”  

Din 2002, apologetul Dr. Caius Obeada este fondatorul misiunii educative ,,Vox Dei Ministries”, lansând prima bibliotecă creștină în format online, care a inclus și prima ediție tipărită online a Bibliei. În 2003 a lansat publicația online de apologetică denumită „ Publicația de Apologetică.” Totodată au fost lansate o serie de programe video online cu emisiuni bazate pe tematici dintre cele mai variate și care stârnesc interesul iubitorilor de cunoaștere. Dintre acestea amintim: „Pe urmele înaintașilor noștri,”  „Anale Istorice”, ,,Apologetica” și altele la fel de informative și interesante.

Dr. Caius Obeada este autor şi cercetător independent în domeniile teologiei şi ale apologeticii, fondatorul Institutului de Apologetică ,,Vox Dei” precum și director/coordonator pentru Misiunea Apologetică „Reasonable Faith / Romanian Chapter” (Credința Rațională/Capitolul Românesc).



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu