joi, 26 august 2021

Adunarea Sfinților de Dr. Octavian Caius Obeada

 


Cu mare plăcere și dragoste anunț apariția unei cărți ce aparține unui domeniu al Teologiei mai puțin cercetat, care se numește „Apologetică”. Această lucrare extraordinară o recomand cu multă căldură, deoarece este scrisă cu scopul de a ne cunoaște originile adunărilor noastre.

Mulțumesc Domnului pentru că a venit momentul în care, și în spațiul nostru Românesc apar cărți de apologetică scrise de un frate român. Cartea  „Adunarea Sfinților” este prima dintr-o trilogie de apologetică gândită de fratele Dr. Octavian Caius Obeada. „Adunarea Sfinților” a văzut lumina tiparului în luna august a acestui an, 2021, cea de a doua este la tipar în curs de apariție și se numește:  De ce sunt creștin?” iar cea de a treia ,,Apologetică și doctrine”, este într-un stadiu avansat de pregătire, aproape de a fi data la tipar.

,,Adunarea Sfinților” a apărut la editura „Risoprint”, Cluj-Napoca, 2021 și are 290 de pagini. Prefața este semnată de  Conf.univ.dr. Daniel Fodorean Decan – Institutul Teologic Baptist din București. De asemenea beneficiază de o recomandare din partea fratelui președinte al Uniunii, Viorel Iuga și Dr. Costel Ghioancă, pastor la biserica ,,Adonai” din București.

Cine este Dr. Octavian Caius Obeada?



Dr. Octavian Caius Obeada – este un apologet care de peste 20 de ani este implicat în explicarea și apărarea valorilor creștine. Apologetica este o ramură a teologiei care are ca scop principal apărarea religiei creștine prin intermediul argumentelor raționale și istorice așa cum au făcut-o apostolii, mai târziu apologeții fiecărui secol. Pe o linie clasică, probatorie, dr. Caius Obeada atestă existența lui Dumnezeu, divinitatea lui Isus și încrederea pe care noi, ca și creștini o avem în Biblie, ca Unicul Cuvânt al lui Dumnezeu.

Dr. Obeada și-a început studiile superioare la Delhi College (Associate Degree in Nursing), continuându-și-le la Hartwick College unde a absolvit fiind licențiat în Științe/Asistență medicală. Dorindu-și să cunoască cât mai multe și să se perfecționeze, a urmat studiile universitare la prestigioasa Universitate de stat din Bighamton, New York (Universitatea de stat Binghamton din New York este o universitate de cercetare). În cadrul acesteia a obținut masteratul și doctoratul în ,,Nursing Practice”, specialitatea „medicină de urgenţă.”  

Din 2002, apologetul Dr. Caius Obeada este fondatorul misiunii educative ,,Vox Dei Ministries”, lansând prima bibliotecă creștină în format online, care a inclus și prima ediție tipărită online a Bibliei. În 2003 a lansat publicația online de apologetică denumită „ Publicația de Apologetică.” Totodată au fost lansate o serie de programe video online cu emisiuni bazate pe tematici dintre cele mai variate și care stârnesc interesul iubitorilor de cunoaștere. Dintre acestea amintim: „Pe urmele înaintașilor noștri,”  „Anale Istorice”, ,,Apologetica” și altele la fel de informative și interesante.

Dr. Caius Obeada este autor şi cercetător independent în domeniile teologiei şi ale apologeticii, fondatorul Institutului de Apologetică ,,Vox Dei” precum și director/coordonator pentru Misiunea Apologetică „Reasonable Faith / Romanian Chapter” (Credința Rațională/Capitolul Românesc).







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu