Cine sunt?

joi, 14 septembrie 2017

Amfilofie Liubimirescu 1946-1987





Vezi și articolul: „Au trecut 30 de ani

Fratele Amfilofie Liubimirescu s-a născut în comuna Rudăria, astăzi purtând numele lui Eftimie Murgu,  jud. Caraş-Severin, la data de 11 iulie 1946, dintr-o familie de oameni simpli dar corecţi şi cinstiţi de consătenii lor.
Din copilărie a învăţat să muncească şi a îndrăgit cartea, iar printre cărţile citite a iubit mult și Cartea lui Dumnezeu — Biblia. Citind Biblia s-a convins de nevoia mântuirii lui Dumnezeu, fapt care l-a determinat să se hotărască să-L urmeze pe Domnul Isus Hristos. Astfel, cu toate greutăţile întâmpinate, în ziua de 23 august 1968, a primit botezul      nou-testamental,   fiind botezat de fr. păstor Dănilă Ciortuz.
Din tinereţe a simţit dorinţa de a lucra pentru Dumnezeu.
În anul 1976, Biserica din Anina, păstorită de fr. Ilie Bitea, hotărăşte trimiterea lui la Seminarul Teologic Baptist din Bucureşti, spre a se pregăti pentru slujba de propovăduitor al Evangheliei.
După absolvirea Seminarului, în anul 1980, a fost ales  şi ordinat ca pastor al Bisericii Baptiste din Oraviţa şi al bisericilor din cercul respectiv.
A lucrat ca pastor-girant şi în cercul bisericesc Răcăjdia şi pentru o perioadă de timp a păstorit şi Biserica din Pojejena.
În anul 1987 a fost ales membru în Comitetul de conducere al Comunităţii Baptiste Timişoara.
În timpul activităţii sale ca pastor, timp de 7 ani s-a dovedit a fi un bun slujitor al Evangheliei și  bun colaborator, fiind gata să răspundă oriunde a fost chemat.
In ziua de 30 octombrie 1987, Ia ora 6, inima fr. Amfilofie Liubimirescu a încetat să mai bată pentru pământ. Plecarea lui dintre noi la vârsta de 41 de ani a produs multă întristare celor rămaşi în urmă : soţia Ana, cei doi copii : Daniela şi Teofil, părinţii, surorile şi rudeniile, precum şi bisericile în care a slujit ca păstor.
Corurile bisericilor din Oraviţa şi Anina şi fanfarele bisericilor din Oraviţa şi Eftimie Murgu au împodobit serviciul divin de înmormântare cu imnuri religioase ocazionale.
Pastor Ioan Vrăncuţa
Serviciul divin de înmormântare a fost condus de fratele păstor Ioan Râncu, preşedintele Comunităţii Baptiste Timişoara.
Din partea Uniunii au fost prezenţi fraţii : Mihai Huşanu, preşedintele Uniunii şi Ioan Trif, secretar general adjunct.
Au fost prezenţi următorii fraţi păstori : Dumitru Turcin şi Busuioc Belciu, vicepreşedinţi ai Comunităţii Timişoara, Traian Grec, preşedintele Comunităţii
Arad, Petru Buzian, secretar, Ioan Cîmpeanu, Ioan Tole, Traian Capotă, Valeriu Iovan,
Vasile Gherman, Petru Cioloca şi Ioan Vrăncuţa — ultimii opt fiind colegi de Seminar cu cel plecat — Mihuţ Mihai, Nicolae Raţă, Gheorghe Schinteie, Nicolae Constantin, Ianoş Vrăncuţa, Ilie Tinco , Mihai Gongola, Pavel Petruţ, Cimpoca Ilie, Dănilă
Ciortuz, Iacob Vuc şi Gheorghe Andriţoiu, ultimii trei fiind pastori pensionari.

Din Îndrumătorul Creștin Baptist, Nr. 1, 1988.

Poză de la fr. dr. Marius Silveșa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu