vineri, 2 august 2019

Cartea: „Oarța după un secol de har”, gata de lansare



 Cu ajutorul Domnului, cartea scrisă despre Biserica Creștină Baptistă Oarța de Sus, care duminică, 04 august 2019, serbează 100 de ani de existență, este gata.
Pe lângă istoria bisericii, mai conține  capitole  cu informații despre localitatea Oarța de Sus, românii din America și mărturii ale unor frați.
Cartea costă 15 lei și se găsește la autor, iar duminică, 4 august 2019, se va găsi la biserică.
Cu această ocazie vă invităm cu drag să luați parte la serbare.
Oarța după un secol de har

Centenarul Bisericii Creștine Baptiste din Oarța de Sus


Secolul de Har

A început în țara făgăduinței pământești, țara tuturor posibilităților, cum mai sunt denumite Statele Unite ale Americii (S.U.A) un loc unde mulți visează să ajungă, iar unii din fericire chiar reușesc să-și schimbe viața odată ajunși pe pământ american. Acolo, pionierii noștri din Oarța, interesați de mântuire, nu numai de aspectul material, au găsit Har după Har și s-au gândit că Harul lui Dumnezeu ar face bine și celor de acasă celor din Oarța de Sus.
Cei doi frați Iacoș Șimion și Zaharia Teodor ajunși acasă au transmis mai departe ce au primit și au auzit. Fiindcă ,,misterioase sunt căile Domnului”, Cuvântul lui Dumnezeu a prins rădăcini, intrând în multe inimi, familii și astfel s-a format Biserica Creștină Baptistă din Oarța de Sus. Diavolul și ucenicii lui nu au privit cu ochi buni că se pocăiesc oamenii așa cum spune Domnul și au început să-i asuprească pe cei credincioși Domnului. Prigoana a început în anul 1922 și a ținut până în anul 1944. Crezând că am scăpat de prigoana capitalistă a venit prigoana comunistă și ale ei asupriri. Bucata de pământ care le oferea oamenilor pâinea cea de toate zilele, le-a fost luată, furată într-un mod mișelesc. Întreaga viață le-a fost schimbată într-o clipă, fiind nevoiți  să-și părăsească locul natal, unde au copilărit urmând calea altor locuri aglomerate și într-o deplină mișcare ( orașe mici și mari) pentru a-și face o situație mai bună.  După perioada comunistă, detestată de unii, regretată de alții, a venit perioada de libertate a anilor 1990 – 2019 care a avut și ea o ,,prigoană” aceea a libertății, libertatea de a face ce vreau și nimeni nu mă poate opri. Azi, Dumnezeu ne-a dat libertate deplină, însă ,,Ce fac cu ea?” Privim în viitor și spunem ,,Dacă vom mai exista peste 100 de ani, oare ce se va spune că am făcut?”, dar mai important ce va spune Dumnezeu despre noi. În tot acest timp Domnul a mai adăugat la numărul celor ce sunt mântuiți ai turmei Lui. Chiar dacă unii au plecat din sat Domnul a lucrat în inima altor și altor oameni, care și-au predat viața Lui adăugându-se  poporului Atotputernicului Dumnezeu.
Un secol de har a trecut, dar Harul lui Dumnezeu e nemăsurat, inepuizabil. Așa că, cel mai înțelept lucru este să beneficiem din plin de Harul care aduce mântuire, să ne întoarcem cu fața spre Dumnezeu și să rămânem așa până la capătul vieții noastre. Binecuvântată de Domnul să fie Biserica Creștină Baptistă din Oarța de Sus pentru ca să împlinească voia Domnului fără nicio piedică în cale și să fie ucenicii Lui până la arătarea Domnului Isus în slavă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu