luni, 3 februarie 2020

100 de ani de la primul Calendar pentru citirea Bibliei



Dumnezeu a dat poruncă pentru a citi, studia și învăța Cuvântul Sfinteleor Scripturi, pentru că el este viața fiecărui om. Baptiștii dintotdeauna au aplicat această poruncă, făcând din Cuvântul Domnului ținta cercetării lor stăruitoare. Au creat materiale pentru ca Biblia să se citească ordonat și ușor de memorat.
Primul Congres statutar al Uniunii Comunităților Baptiste Române din România, a format în cadrul Comitetului Uniunii mai multe comitete, printre care „Comitetul  Literar”, compus din frații: Constantin Adorean, Vasile Berbecar, Vicaș Mihai, Radu Tașcă și Oală Avram.
Calendarul pentru citirea Bibliei cu Lecțiunile  Școalei Duminecale pentru anul 1920, cu referatul „cetit” la Congres, de către Vasile Berbecar, cel care se va ocupa în mod special de calendarele de școală duminecală, vede lumina tiparului imediat după Congres.
Prin buna străduință a fraților: Daniel Stoica și Alexandru Terlea, acest calendar se poate citi și studia pe blogul: „PublicațiiBaptiste – Istorie baptistă scrisă – România”. Pe acest blog se pot citi reviste vechi baptiste, cărți despre istoria baptistă, vechi și noi, dar și alte publicații.
Literatura Baptistă de limă română își are începutul în 1895 cu apariția primei cărți de cântări comune: „Cântările Sionului”, despre care am scris AICI, iar dacă vrei mai mult, vezi AICI, cartea: „Literatura Baptistă”.
Citire plăcută, cu mulțumire către Dumnezeu pentru bogăția Cuvântului Său și comorile ce ni le-a lăsat de-a lungul anilor.
27. a lui Dumnezeu, care singur este înţelept, să fie slava, prin Isus Hristos, în vecii vecilor! Amin.” (Romani 16:27, VDCC)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu