miercuri, 18 noiembrie 2020

Revista „Arhiva Baptistă” a trecut în al doilea an de viață

 



Tocmai am primit numărul 5 al revistei „Arhiva Baptistă”, o revistă despre Dumnezeu, oameni și înaitarea Evangheliei până la noi, cei de azi. Felicit cu respect pe fratele Emanuel Jurcoi și întregul colectiv redacțional al revistei.

Revista de azi, prezintă viața fratelui Ioan Socaciu (zis și moș Socaci) cel care în dimineața zilei de 31 decembrie 1947, după abdicarea regelui Mihai, i-a adunat pe toţi seminariștii și le-a spus: „Lucrurile nu vor merge bine, dar cine vrea să-L urmeze pe Hristos, va putea să o facă, iar cine nu poate, să renunțe” și toți au zis că vor să rămână în lucrarea Domnului.

Școlit în America între anii 1917 – 1921, vine în România unde persecuția baptiștilor era la ordinea zilei și se pune la dispoziția poporului baptist, care avea mari năzuințe și se apucă de lucru. Contribuie la înființarea Seminarului Teolgic Baptist din România, care prin ajutorul Domnului, anul viitor 2021, face 100 de ani. Contribuie la dezvoltarea literaturii baptiste și ajunge să conducă poporul baptist.

A fost un om cu bune și rele, a recunoscut unde a greșit și de dragul Domnului a făcut ce trebuia și ce i se cerea să facă fără multă supărare. A mers înainte și se vede că oamenii care i-au urmat, se mândresc cu acest nume și că l-au cunoscut personal.

Recommend cu căltură această revistă, pentru toți cititorii mei și o puteți procura de la:

Centru IGSB Arad

Drd Emanuel Jurcoi






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu