vineri, 10 februarie 2023

Sârbu Loghin „Puiu” 1957 – 2023 din TincovaS-a născut pe 15 august 1957 la Tincova, județul Caraș Severin. Părinții se numeau  Loghin și Estera Sârbu. A avut 4 frați: Trandafir, Nelu, Petrică și Daniel, care sunt încă în viață.

Termină cele 8 clase generale, studiază la liceul Agricol din Lugoj.

Fiind atras de Cuvântul Domnului, lasă lumea cu poftele ei și își predă viața în mâna Domnului. L-a mărturisit în apa botezului în ziua de 11 aprilie 1975, în Biserica Baptistă din Lugoj.

În anul 1984 împreună cu alți tineri, zece în total, se înscrie la Seminarul Teologic Baptist din București pe care îl absolvă în 1988, promoție cu actualul președinte al Cultului, Viorel Iuga. La festivitatea decernării Diplomelor de absolvire, fratele a avut un salut din Cuvintele Domnului Isus: „Rămâneți în Mine și Eu voi rămânea în voi”.

S-a  căsătorie la 25 iunie 1983 cu Tabita Varvara din Constanța. Dumnezeu a binecuvântat căminul lor cu 4 copii: 2 băieți și două fete.

A slujit ca păstor în Biserica Creștină Baptistă din Oravița, județul Caraș-Severin, între anii 1988-1990. Ordinarea fratelui Sîrbu Loghin a avut loc duminica  26 februarie 1988, în Biserica Creştină Baptistă Oraviţa.

La solemnitatea actului de ordinare, oficiat în Biserica din Oraviţa, au fost prezenţi fraţi şi surori din bisericile din împrejurimi care au umplut pînă la refuz Casa Domnului.

Comisia de ordinare a fost constituită din următorii fraţi păstori :

— fr. Grec Traian, preşedintele Cultului, care a fost numit şi preşedintele comisiei de ordinare ;

— fr. Ion Râncu, secretarul general al Cultului ;

— fr. dr. loan Bunaciu, profesor şi directorul de onoare al Seminarului ;

— fr. Hudema Dragoș, secretarul Comunităţii Timişoara ;

— fr. Nicola David, păstor ;

— fr. Mihuţ Mihai, păstor girant.

Au mai fost prezenţi fraţii păstori Cimpoca Ilie din cercul Răcăşdia şi Bălăci loan, coleg de promoţie cu fr. Sârbu.

În ziua de 16 decembrie 1990 fratele Loghin Sârbu face parte din comisia de ordinare a fratelui Gigel Olariu pentru biserica Creștină Baptistă Nr. 2 Reșița.

A emigrat în Statele Unite cu familia sa în 1991,  a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Fellowship din Aurora și mai târziu, la Biserica Baptistă Română Emmanuel din Melrose Park. A lucrat cu elevii cu nevoi speciale la școala elementară Hope Wall din Aurora. Fratelui îi plăcea să citească Biblia și să cânte imnuri. Avea o inimă mare și îi plăcea să viziteze și să se roage cu alții. Cea mai mare bucurie a lui a fost să se joace cu nepoții săi.

Sârbu Loghin „Puiu”, în vârstă de 65 de ani, din Wheaton, s-a stins din viață vineri, 3 februarie 2023. Dumnezeu l-a chemat acasă pe robul său credincios.

Surse:

Dr. Ionel Tuțac

Îndrumătorul Creștin Baptist

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu