miercuri, 1 februarie 2023

Poporul Baptist chemat la post și rugăciune pentru alegerile din luna mai 2023

 


Îndemn venit de la președintele baptiștilor Viorel Iuga.

14. dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu, se va smeri, se va ruga şi va căuta Faţa Mea, şi se va abate de la căile lui rele, îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul şi-i voi tămădui ţara.
15. Ochii Mei vor fi deschişi de acum şi urechile Mele vor fi cu luare aminte la rugăciunea făcută în locul acesta.
(2 Cronici 7:14-15, VDCC)

Aceste cuvinte sunt ale lui Dumnezeu către împăratul Solomon, dar principiul rămâne valabil și pentru noi. Dacă ne smerim, ne rugăm, căutăm fața Domnului, ne abatem de la rău, vom fi ascultați. Aceasta îmi doresc pentru poporul drept credincios Baptist  din România.

Așa cum am scris AICI, Comisia Națională pentru Propuneri s-a întâlnit în ziua de 24 ianuarie 2023 în localitatea Aiud, sub oblăduirea preacucernicului nostru frate Viorel Iuga, actualul președinte al Cultului Creștin Baptist. După ce s-au făcut toți pașii de propuneri și cernerea candidaților prin vot, s-a ajuns la un  „Comitet Executiv”, care deocamdată este confidential și se trimite la toate cele 14 Comunități Creștine Baptiste de pe teritoriul României.

Acestea sunt Comunitățile: Arad, Bacău, Brăila, București, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Hunedoara, Oltenia, Oradea, Valea Crișului Alb, Sibiu, Suceava și Timișoara.

Adunarea generală a Comunităţii, are dreptul să propună propriul candidat pentru fiecare funcţie în parte. Persoana care întruneşte cel mai mare număr de voturi este candidatul Comunităţii pentru funcţia respectivă. La şedinţa de pregătire a Congresului cultului, se totalizează propunerile comunităţilor şi se întocmeşte lista candidaţilor pe funcţii pentru Congresul cultului, în ordinea voturilor obţinute.

După terminarea adunărilor generale se va ști și va fi făcută cunoscută lista candidaților pentru noul executiv al Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România.

Datoria noastră de credincioși baptiști este să cerem de la Dumnezeu lumina călăuzitoare și să facem  voia Lui sfântă. Să cerem de la El o intervenție după voia Lui și tot ce se face să nu iasă din tiparul plăcerii voii Lui. Să mijlocim la Dumnezeu, prin Isus Domnul și puterea Duhului Sfânt, pentru acei frați care sunt chemați la această slujire, să-i numească El și să-i ridice.

7. Cereţi , şi vi se va da; căutaţi, şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide.
8. Căci oricine cere capătă; cine caută găseşte; şi celui ce bate, i se deschide.

                                                                                 (Matei 7:7-8, VDCC)

Citește și AICI.

Un comentariu: