miercuri, 18 octombrie 2023

Departamentul de istorie și identitate baptistă a luat ființă

 

Mulțumesc lui Dumnezeu și fraților din cadrul Consiliului Uniunii, care au votat înființarea „Departamentului de istorie si identitate baptistă”, în ședința din ziua de 18 octombrie 2023”. Acest departament este foarte necesar în cadrul Uniunii Baptiste din România, pentru că are o vechime rezonabilă, iar prezența baptiștilor pe teritoriul României merge până la anul 1856.

Salut cu mult drag și respect frațiI din Consiliul UniuniI Baptiste din România care au votat să fie această comisie care să lucreze cu zor și cel puțin în anul de grație 2024 să avem primele informări oficiale cu antetul Uniunii. Având o istorie bogată cu bune și cu unele lucruri mai puțin bune, cu multe binecuvântări din partea Domnului, se cade ca aceste lucruri să fie cunoscute. Cei care spun că baptiștii au apărut ca ciupercile după ploaie, să știe că nu este așa și să aibă material de decumentare mai ales acei ce lucrează în mass-media.

S-a scris mult după anul 1990, a apărut cartea de istoriei scrisă de fratele dr. Alexa Popovici, într-un volum de excepție. A scris fratele dr. Ioan Bunaciu mii de pagini în mai multe cărți scrise de dumnealui. Au apărut apoi multe monografii scrise de frați obișnuiți cu scrisul, care au făcut istoricul multor biserici din țară, de care ne bucurăm pentru că ne conturăm o imagine a ceea ce a fost și este Poporul Baptist.

De acum vom avea prin frații desemnați să lucreze în domeniul cercetării, documente de prima mână, documente originale și analizate științific.

Urez drum bun Departamentului nou înființat și să lucreze spre slava lui Dumnezeu și în folosul Poporului Drept Credincios Baptist!

9. Și iată poruncile pe care li le-a dat: „Voi să lucrați în frică de Domnul, cu credință și curăție de inimă. (2 Cronici 19:9, VDCC)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu