luni, 16 octombrie 2023

Maior Ioan 1962 – 2013 din Făncica

 


Pastorul Ioan Maior s-a născut în ziua de 10 martie 1962 într-o familie de credincioşi baptişti din localitatea Făncica, judeţul Bihor.

Şi-a predat viaţa Mântuitorului la vârsta de 14 ani şi a fost implicat în slujire în biserica locală.

După absolvirea liceului a urmat cursurile Politehnicii din Iaşi. A făcut armata în Bucureşti, unde a simţit chemarea la slujire în urma unei discuţii personale cu pastorul Vasile Taloş, care s-a rugat pentru el. Imediat după terminarea facultăţii la Iaşi a fost repartizat la grupul de hidrocentrale de pe Olt. Aici a cunoscut pentru prima oară lucrarea din biserica din Potcoava şi nevoia de slujitori. A fost implicat activ în viaţa bisericii din Potcoava, călătorind la sfârşit de săptămână cu trenul de la Slatina la Potcoava, 40 km.

După terminarea stagiaturii a plecat la Suplacul de Barcău unde a lucrat la Schela de extracţie, departamentul energetic. S-a mutat la Şimleu Silvaniei, lucrând la poşta din oraş. Şi aici a fost activ implicat în slujire, coordonare şi învăţare în biserica locală.

În 1989 s-a căsătorit cu sora Ştefănescu Gabriela din Bircii, Scorniceşti. Dumnezeu a binecuvântat căsătoria lor cu trei copii: Ana Ruth, Ioana Cristina şi Iosua Ben Ioan.

În anul 1991 fratele Maior Ioan a fost chemat să păstorească bisericile din Slatina, Potcoava şi Floru, dar şi Biserica Nr. 2 din Iaşi. A slujit cu dedicare bisericile din Olt, partea de est, fiind implicat în plantarea bisericilor din Icoana şi Bircii. A fost implicat în revigorarea lucrării de la Stoborăşti, unde în anii 1994-1995 a strâns fonduri pentru un nou locaş şi, de asemenea, în deschiderea de noi biserici misiune.

Fraţii din Comunitatea Bisericilor Creştine Baptiste OLTENIA au văzut calităţile lui de slujitor dedicat şi lider, iar timp de opt ani a fost Preşedintele Comunităţii din Oltenia. A fost un om drept, dedicat, credincios, cu inimă mare pentru Dumnezeu şi biserici. A călcat Oltenia de-a lungul şi de-a latul în cele 5 judeţe, îndemnând, călăuzind, trasând şi croind cărări drepte cu picioarele lui şi cu viaţa lui. A spus adevărul şi a trăit într-adevăr o viaţa dedicată Stăpânului. A slujit pe Dumnezeu şi pe fraţi până în ultima clipă a vieţii. A plecat la Domnul în timp ce era la Centrul Creştin din Scorniceşti, unde mergea de mai multe ori pe săptămână.

Sâmbătă, 9 noiembrie 2013, Stăpânul l-a chemat acasă pe robul Său, păstorul Maior Ioan. A trecut la Domnul din curtea bisericii din Scorniceşti unde a slujit cu dedicare şi credincioşie. Timp de două zile credincioşi din Oltenia şi din ţară au venit la priveghiul care a avut loc la Centrul creştin.

Slujba de înmormântare a avut loc luni, când peste 300 de oameni din judeţ şi ţară au fost prezenţi. Predicarea cuvântului lui Dumnezeu a fost făcută cu putere de către păstorii: Vasile Taloş din Bucureşti, Victor Tărniceriu din Vălenii de Munte, Daniel Lacatos din Bacău şi Daniel Băceanu din Slatina. Slujba a fost condusă de fratele Marius David Cruceru din Oradea şi de fratele Viorel Cruceru din Slatina. Au fost prezenţi în jur de 40 de păstori, misionari, prezbiteri ordinaţi din toată zona Olteniei şi din ţară din cadrul Alianţei Evanghelice.

A lăsat în urmă o lucrare binecuvântată, dar şi o soţie şi trei copii, două fete studente şi un băiat în clasa a 5-a. Datorită faptului că bisericile pe care le-a slujit sunt mici, n-a avut contract de muncă prin Comunitate. Soţia nu lucrează şi au rămas în urmă trei orfani cu datorii la bancă. Dumnezeu ne învaţă să sprijinim pe văduve şi pe orfani în nevoile lor.

Surse:

Viorel Cruceru

Creștinul Azi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu