luni, 7 octombrie 2024

Georgiu Ioan 1928 - 2016 din Rugășești

 


Fratele Ioan Georgiu s-a născut în ziua de 14 noiembrie 1928 în localitatea Chiuiești, județul Someș (azi Cluj). Părinții se numeau Aurelian și Ana, credincioși baptiști, având șapte copii, iar fratele Ioan fiind al treilea.

Auzind Cuvântul lui Dumnezeu se hotărăște să împlinească ce este scris în Sfânta Scriptură și în ziua de 15 februarie 1956 este botezat în Biserica Creștină Baptistă Dej de fratele Sabadâș Gavril.

Fratele Ioan Georgiu, în anul 1956 se căsătorește cu sora Maria Rus, născută în ziua de 29 august 1929 în Rugășești și pleacă la Domnul în 05 martie 2006. După căsătorie se stabilește la Rugășești și amândoi fac parte din Biserica Creștină Baptistă Rugășești. Domnul i-a binecuvântat cu trei copii:



Gavril, născut în ziua de 04 martie  1957, s-a botezat în 06 ianuarie 1980 în Biserica Batistă din Dej de către fratele Ionel Mânzat. A fost necăsătorit și în ziua de 06 mai 2008 a plecat în veșnicie.

Ioan, născut în ziua de 19 septembrie 1958, s-a botezat în Biserica Creștină Baptistă Nr. 1 din Cluj Mănăștur în ziua de 06 ianuarie 1981 de cptre fratele păstor Hușan Mihai. S-a căsătorit cu Onorica Rus în ziua de 19 Iunie 1983 în Biserica Creștină Baptistă din Rugășești.

Viorica, născută în ziua de 28 septembrie 1960, s-a botezat în ziua de 07 august 1977 în Biserica Creștină Baptistă Chiuiești de fratele păstor Ionel Mânzat. În ziua de 23 mai 1982 se căsătorește cu fratele Porumb Adrian în Biserica Creștină Baptistă Nr. 3 din Cluj Iris. Frații au participat periodic la întâlnirile bisericii din Rugășești, unde se bucurau împreună cu frații, având părtășie. Fratele Adrian a dirijat fanfara din Chiuiești.  

Fratele Ioan Georgiu își întreținea familia lucrând ca zidar la Trustul de Construcții Cluj (TCI Cluj). Pleca luni dimineața de acasă și se întorcea sâmbătă seara. Pe șantier munca era de dimineață de la ora 7 până seara la ora 18. Mergea prin zona Clujului, acolo unde era trimis cu echipa din care făcea parte.

Fratele Ioan Georgiu a fost ales ca responsabil al Bisericii Creștine Baptiste din Rugășești după moartea fratelui Mihai Bânjan, în anul 1981. A fost un slujitor credincios și colabora cu frații din comitet.

Între anii 1990 – 2000 am fost păstor la Bisericile Creștine Baptiste: Chiuiești, Rugășești și Câțcău. Am vorbit mult cu dumnealui și cu sora Maria, pentru că eram invitat la dumnealor acasă și aveam timp de discuții. Pe lângă problemele de biserică, vorbeam mult de teologie și profeție biblică. Îi plăcea să-i vorbesc din cartea Apocalipsa și îmi punea întrebări la care îi răspundeam și niciodată nu m-a contrazis. Când voiam să plec de la dumnealui, mă prindea de mână și mă trăgea să iau loc pe pat și să mai stau să-i mai spun din Biblie.

L-am cunoscut ca un om al lui Dumnezeu, care era dedicat lucrării, fiind deschis la provocările ce apăreau în biserică prin trecerea timpului. Nu avea lucruri la care să țină și să nu înțeleagă că trebuie o schimbare sau o abordare diferită. Era un om zâmbitor, se purta frumos la înălțimea chemării de slujitor al Domnului.

În ziua de 23 ianuarie 2016, fratele Ioan Georgiu este chemat de Tatăl său în veșnicie, să se bucure de odihna pe care Dumnezeu o dă credincioșilor săi.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu