duminică, 20 mai 2018

Hotărârile mele înainte de a merge la Biserică[1]


5. Cerurile laudă minunile Tale, Doamne, şi credincioşia Ta în adunarea sfinţilor!
(Psalmii 89:5, VDCC)

Dumnezeu în înțelepciunea Lui a făcut lumea la un înalt nivel de frumusețe. Nu te saturi să privești munții înalți cu piscuri mărețe, văile adânci cu pâraie de apă cristalină, pomi, copaci, flori de nenumărate nuanțe și atrăgător  parfumate. Ce să mai spun, o frumusețe de nedescris.
Tot așa Dumnezeu l-a creat pe om să fie prietenos, asociabil, capabil de a iubi pe cei din jur, dar și pe Creatorul său. Satisfacția lui Dumnezeu este să participe în comunitatea oamenilor, îmbrăcați de sărbătoare, adunați împreună, ca să mulțumească lui Dumnezeu pentru tot ce a făcut pentru noi, dar și să recunoaștem marea dragoste arătată prin Domnul Isus.
Adunările în numele Domnului sunt tot o frumusețe creată de Dumnezeu. Aici avem părtășie cu frații, dar și cu Dumnezeu. Aici ne zidim, ne vindecăm rănile de peste săptămână, aici ne aprindem ca jarul din vatră, să ardem pentru Domnul și lucrarea Lui. Frumusețea o dă prezența lui Dumnezeu și slava lui binefăcătoare sufletului trudit și ostenit.
Astăzi sunt mii de adunări creștine, în care se adună oameni, dar nu toți se întorc de acolo cu bucurie, nu toți au o satisfacție lăuntrică suficient de motivată, ca să meargă și la următoarea adunare. De ce? De ce la tineri nu le mai plac programele? De ce suntem așa de reci?
Răspunsul este că, EU sunt de vină.
Ne amintim cu mare plăcere de vremurile de demult, de forfota de la biserici, de viața din ele, cântări cântate cu putere, muzica solo, a corului, fanfarei. Prezența lui Dumnezeu zdrobea inimile celor prezenți, bucuria cu care se întorceau oamenii acasă și abia așteptau să se reîntoarcă să participe la următoarea  întâlnire de sărbătoare în cinstea Domnului. Au apus toate astea?
Iată un sfat din anul 1928, pe care îl dădeau frații în revista „Farul Mântuirii”. Citește-l cu atenție, pune-l  în practică și toată percepția despre adunare ți se va schimba. Te vei bucura, vei merge acasă împlinit, vei aștepta cu nerăbdare următoarea întâlnire, vei crește în omul dinlăuntru  și vei fi un om matur în Hristos Isus.

„Înainte de a porni din casă

1.      Înainte de a merge la Serviciul divin, eu mă voi ruga cu căldură Mântuitorului, să ne acorde o mare putere a Spiritului Sfânt.
2.      Mă voi lupta să duc cu mine la Biserică câțiva ascultători noi, dintre vecini, amici sau clienții mei.
3.      Cartea de cântări nu o voi uita acasă.
4.      De acasă voi pleca de timpuriu, așa ca să sosesc înaintea de începerea serviciului.

În timpul serviciului.

1.      Voi renunța la toate conversațiunile pro­fane în biserică.
2.      Voi evita a mă așeza în băncile din urmă.
3.      Voi împrumuta cartea de cântări celui ce nu va avea.
4.      Voi cânta din toată inima mea.
5.      Nu numai că voi asculta cu atenţiune pe predicator, ci voi şi ruga pentru el.

La plecarea de la Biserică.

1.      Voi renunţa la toate conversaţiunile fără însemnătate.
2.      Dacă voi observa un nou venit, voi profita în prima ocaziune pentru a-i arăta bunăvoinţa mea.
3.      Voi încerca a spune un cuvânt de mângâiere acelor fraţi cari suferă de vreo ispită .
4.      După serviciu, voi fi dator a merge pe la fraţii cari sunt bolnavi ori descurajaţi, ca să le împart din preţioasa binecuvântare ce am primit.

Tradus din franţuzeşte de; T. JULEAN.”1. Lăudaţi pe Domnul! Cântaţi Domnului o cântare nouă, cântaţi laudele Lui în adunarea credincioşilor Lui!
(Psalmii 149:1, VDCC)


[1] Farul Mântuirii, Anul IX, Nr. 11, 1 Iunie 1928, Pag 2.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu