joi, 17 august 2023

Un Secol de Mărturie Baptistă în Aiud - de Ioan Giura

 


Istoria scrisă despre poporul baptist se îmbogățește prin apariții editoriale de bună clasă. Așa este și cartea nou apărută:

„Un Secol de Mărturie Baptistă în Aiud” de Ioan Giura

Mai tânărul păstor pensionar, născut în localitatea Târnăvița, județul Hunedoara, ne pune la îndemnă o lucrare, un segment din istoria credincioșilor baptiști din zona localității Aiud, județul Alba. Cartea prezintă informații, documente și poze din perioada  de 100 de ani. Poze inedite din perioada anilor 1930, dar și perioada anilor viitori care creează o senzație plăcută.

Informațiile din carte sunt valoroase pentru că sunt trecute în revistă nume de oameni, păstori, lucrători care s-au ostenit în predicarea Evangheliei Domnului nostru Isus Cristos, ca oamenii din zonă să cunoască Adevărul lui Dumnezeu care aduce mântuire, prin rănile Domnului Isus.

Cartea adusă la lumină de harnicul păstor Ioan Giura are 163 de pagini, format B5, hârtie albă de bună calitate, cu o prefață scrisă de doi oameni importanți născuți în zona de Aiudului, Iosif și Elisabeta Țon.

Cartea nu este de vânzare, dar dacă veți vizita Biserica Creștină Baptistă din  Aiud, veți primi gratuit un exemplar.

Felicitări fratelui păstor Ioan Giura pentru cadoul primit, pentru truda depusă, pentru timpul rezervat acestei scrieri de mare valoare.

Mai multe informații despre păstorul Ioan Giura și istoricul Bisericii Creștine Baptiste din Aiud, puteți citi AICI.

Domnul să fie slăvit și binecuvântat în veci de veci Amin!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu