marți, 8 august 2023

De vorbă cu drd. Corina Brumaru despre patrimoniul său bogat în istorie

 

Drd. Corina Brumaru este o personalitate înzestrată de Dumnezeu cu multă putere de a învăța. Veți vedea din biografie școlile prin care a trecut, din pasiune și dragoste de a cunoaște.

Ne-am întâlnit în ziua de 02 august 2023 la Biserica Creștină Baptistă Agrij, județul Sălaj, pentru a discuta despre istoria de 125 de ani de prezență baptistă pe Valea Agrijului și sărbătoarea care va avea loc cu ajutorul Domnului în ziua de 10 septembrie 2023, la Căminul Cultural din Agrij, acțiune inițiată de fratele păstor Liviu Iepure. Această acțiune este sprijinită de frații păstori din zonă.

Drd. Corina Brumaru ne-a vorbit despre pasiunea dumneaei față de istorie, oameni și faptele lor, dar și de patrimoniul ce l-a materializat în cele șase cărți scrise cu măiestrie, sensibilitate și dăruire. Fiecare carte dezvăluie valori de pe Valea din care face parte, lucruri uitate, oameni și evenimente, le aduce la lumină dând o mai mare valoare zonei pe care o iubește și în care trăiește. Pasionată de istorie, investește mult ca să poată fi tot mai folositoare acestei ramuri a științei, dar pâinea și-o câștigă dintr-o altă pasiune mai complicată și mai grea, dar o face tot cu pasiune și plăcere, informatica.

Câteva date biografice.

Corina Brumaru s-a născut la Zalău, este absolventă a Liceului Pedagogic "Gheorghe Șincai" din Zalău,  a Facultății de Drept și a Facultății de Istorie și Filosofie din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca.

A absolvit de asemenea cursurile de master "Istoria și socio-antropologia epocii moderne", iar din anul 2018 este student-doctorand la Școala doctorală "Istorie. Cultură. Civilizație", din cadrul aceleași Universități.

De-a lungul anilor a activat și activează în domeniul juridic, didactic și informatic.

În anul 2019 și-a făcut debutul publicistic cu cartea biografică "Augustin Paul (Delaletca)" după care au urmat alte cărți :

"Protopopul Vasile L. Pop", "Sângeorgiu de Meseș - monografie", "Amintiri și povestiri din Țara de sub Meseș", "Ștefan Răcășan și corul țărănesc din Buciumi".

Această ultimă carte, publicată la editura Etnous din Brașov, "Lumina Evangheliei" este o carte scrisă la inițiativa păstorului Marin Cucuian, carte la care au contribuit toți frații păstori din bisericile de pe Valea Agrijului. O contribuție deosebită a avut-o fratele păstor Ioan Ciupe, care a sugerat titlul cărții și a făcut designul copertei, fratele Levi Marian care a scris prefața cărții, relatând file de istorie creștină baptistă de pe vale în anii săi de slujire, fratele Liviu Iepure, pentru implicarea sa în acest proiect cu foarte mare zel, cât și fraților Beniamin Pastor și Ioan Pastor pentru tot sprijinul acordat.

Vizionare plăcută!

 








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu