luni, 7 august 2023

Ciupe Ioan, păstor baptist „cu mână de aur”, va fi și dânsul la Agrij, în 10.09.2023



Fratelui păstor de la Bisericile Creștine Baptiste din Sântămărie, Buciumi și Sângiorgiu de Meseș, județul Sălaj, Nelu Ciupe, i-am zis: „cu mână de aur”, pentru că veți vedea din prezentarea de pe YouTube, ce lucrări minunate ies din mâna dumnealui. Este păstor baptist, dar este și pictor de bună clasă și are dar de la Dumnezeu pentru această lucrare. Predică cu dar de la Dumnezeu, dar prezintă frumosul prin tablourile pe care le face și pe care le veți putea vedea în videoclip.

Mi-a făcut plăcerea să stau de vorbă cu dumnealui și am fost încântat să aud viața pe care o duce, slujind în lucrarea Domnului, dar având și o îndeletnicire frumoasă și benefică. Pe lângă picturi pe pânză, fratele a pictat  multe baptistere la biserici baptiste și penticostale.

Mai jos, câteva date personale despre fratele Nelu Ciupe.   

S-a născut în 21 august 1950, sat Sângiorgiu de Meseș, localitatea Buciumi. Tata Ștefan, provenea din familie ortodoxa, iar mama Maria, din familie baptista. A fost botezat în 12 Iulie 1968 de către fratele Alexa Taloș în localitatea Sângiorgiu, unde era membru. Dând dovadă de credincioșie și dar de slujire în lucrarea Domnului, a fost ordinat în Biserica Creștină Baptista din Peceiu, județul Sălaj, în luna octombrie 1991. Comisia de ordinare a fost compusă din frații: Nelu Dan, președintele Comunității de Cluj, Cornel Ardelean din Șimleu Silvaniei,  Buzlea Ioan, pastor în Brebi și  Gliță Ioan, din comunitatea de Oradea , pastor în Marca. A slujit Bisericile Creștine Baptiste din  Peceiu, Stârciu și punctul de misiune din Marin, comuna Crasna, până în anul 2000. Din anul 2001 a preluat Biserica Baptistă din Sântămărie, împreuna cu bisericile de pe Valea Agrijului: Agrij, Buciumi și Sângiorgiu de Meseș. Din anul 2013 Agrijul a fost preluat de fratele Liviu Iepure, celelalte biserici le păstorește și în prezent.

Din anul 1973 este căsătorit cu Otilia, profesoara de limba română , care a fost anchetată și dată afara din învățământ în vremea comunistă. Au trei copii: Lucia, Lucian și Felicia. Lucian este pastor în Belgia.



Vizionare plăcută!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu