vineri, 10 mai 2024

Marea oștire de femei - de Olga Mocan

 


Este o carte zguduitoare care ar trebui citită de fiecare dintre noi, deoarece Olga Mocan vorbește de o oștire pe care Dumnezeu a folosit-o în vremuri grele.

Publicată în original în limba rusă cu titlul: Благовестниц великое воинство

Grace Publishing International, 2019.

Traducerea și redactarea: Aurica Guzun Tehnoredactarea: Oleg Tamciuk Publicată de Policolor SRL.

 Olga Mocan este fiica lui Tudor, un copil orfan, care a fost abandonat de tatăl său, care a căzut în patima beției după moartea soției lui. Tudor a fost nevoit să părăsească de mic căminul părintesc și să ia viața în piept cu îndrăznelă și fiindcă îi plăcea munca și hărnicia, Dumnezeu i-a dat o soție peste așteptări. Este vorba de Eudochia, o copilă orfană de mamă, dar tatăl său a avut puterea să muncească și să susțină familia.

În familia a doi părinți orfani de mamă, se naște primul copil, o fetiță, pe care Tudor a numit-o după mama sa, Olga. Greutățile apar după nașterea fetiței prin faptul că Tudor a fost mobilizat la război și această situație devenea apăsătoare, la gândul că nu se vor mai vedea.

După plecarea lui Tudor pe front, într-o noapte au început bombardamentele, iar Eudochia și-a luat fetița să fugă la tatăl ei, dar nu a putut înainta mult, a intrat într-o casă, dar o bombă a căzut peste casă. Dimineața a venit tatăl  Eudochiei să le caute și le-a găsit. Fetița Olga era înghețată și era gata să o pună alături de cei morți, dar apare o femeie și le spune ce să facă și fetița prinde viață, iar femeia dispare. Nimeni nu a priceput cine este aceea femeie.

La vârsta de nouă ani, după ce a trecut prin moarte, prin boli, lipsuri și multe necazuri, face cunoștință cu temuta poliție secretă KGB. Duritatea lor era nemăsurată, ei nu vedeau în față o fetiță firavă de nouă ani, ci un dușman al poporului rus. A fost luată de lângă tatăl ei și dusă într-o cameră separată unde a început interogatoriul, fetița a avut putere, a vorbit și unde nu trebuia să vorbească, a tăcut sau spunea „nu știu”. Cel ce-o întreba i-a vorbit dur, spunându-i că minte. În acea încăpere au sosit alți copii îmbrăcați rău și zdrențuroși, care aveau în ochi o ură nespusă. În acest vacarm care se petrecea sub ochii ei, Dumnezeu i-a trimis gândul să se roage.

Această fetiță a crescut mare, a venit și vremea de libertate peste Impieriul Rus și sora Olga ne-a dăruit această carte care te cutremură când o citești și este atât de captivantă, încât nu o poți lăsa din mână.

 Citiți acest lucru pe larg în carte la „Partea a III - Viața Mea” .

La această carte am ajuns printr-un articol scris de dr. Iemima Ploscariu, pentru care îi mulțumesc.

Cartea nu am găsit-o de vânzare, ci se poate descărca în format PDF de AICI.

Mulțumesc surorii Masha Rotaru care mi-a trimis linkul.

În carte este un nor mare de martori care ne stau în față ca modele demne de urmat.

Dumnezeu merită toată slava, cinstea și închinarea!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu