sâmbătă, 4 mai 2024

Apostolii în ziua învierii l-au căutat pe Isus, ce vom căuta noi în ziua învierii?



După ce ai postit și te-ai curățit trupește, rămâi sub cupola sfințirii, fără să slăbești în a căuta voia Sfântă a lui Dumnezeu.

Căutări veșnic valabile

După un post sever de 40 de zile, căutările noastre se îndreaptă spre bucatele pregătite și se dezlănțuie îmbuibarea, dezmățul și după cele spuse la televizor mulți oameni sfârșesc în camera de gardă a spitalului cel mai apropiat. Să fie aceasta o sărbătoare plăcută Domnului? NU! Citiți că Domnul Isus după post a fost ispitit Matei 4: 1 – 11. Așa suntem și noi ispitiți, numai că stăm slab cu biruința. 1 Petru 5:8 Fiți treji și vegheați! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcnește și caută pe cine să înghită.

Moise pe munte nu a mâncat 40 de zile și nopți, la sfârșit aceeași luptă cu păcatul Exodul 34: 28 și urgia păcatului Ex. 32: 1 – 35

Promisiunea Domnului Isus cel viu este că dacă cauți, găsești:

Matei 7:7-8 Cereți , și vi se va da; căutați, și veți găsi; bateți, și vi se va deschide.
8. Căci oricine cere capătă; cine caută găsește; și celui ce bate, i se deschide.


Mai este un adevăr:  ce cauți aceea găsești.

Eclesiastul 12:10 Eclesiastul a căutat să afle cuvinte plăcute și să scrie întocmai cuvintele adevărului.
Ce cuvinte ai găsit, pline de Duh sau cuvinte nedemne de Numele lui Dumnezeu?

I.Primul lucru care trebuie căutat astăzi și întotdeauna este:

Matei 6:33 Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.
Ai găsit-o? Ești  în împărăția Lui? Veselia, jocul, beția, sunt lucruri din afara Împărăției Lui.

II.Dumnezeu ne poruncește să căutăm Fața Lui.

Psalmii 27:8 Inima îmi zice din partea Ta: „Caută Fața Mea!” Și Fața Ta, Doamne, o caut!
Fața Domnului este locul cel mai sigur din acest Univers. Aici nu poți păcătui pentru că știI că ești văzut de El. De aici diavolul nu te poate smulge să te ispitească. OameniI lui Dumnezeu au căutat să rămână în fața lui Dumnezeu. Dacă nu știI cum se caută fața Domnului, Biblia ne ajută să o găsim.  

III. Caută azi să te împaci cu pârâșul tău.

Matei 5:25 Caută de te împacă degrabă cu pârâșul tău, câtă vreme ești cu el pe drum, ca nu cumva pârâșul să te dea pe mâna judecătorului, judecătorul să te dea pe mâna temnicerului și să fii aruncat în temniță.
Nu căuta să stai cât mai departe de dușman, de cel care ți-a greșit ori te-a supărat, ci caută să te împaci cu el.

IV. Caută să ai un comportament demn de un copil al lui Dumnezeu.

1 Timotei 4:7-8 Ferește-te de basmele lumești și băbești. Caută să fii evlavios.
8. Căci deprinderea trupească este de puțin folos, pe când evlavia este folositoare în orice privință, întrucât ea are făgăduința vieții de acum și a celei viitoare.


1 Timotei 6:11 Iar tu, om al lui Dumnezeu, fugi de aceste lucruri și caută neprihănirea, evlavia, credința, dragostea, răbdarea, blândețea.

2 Timotei 2:15 Caută să te înfățișezi înaintea lui Dumnezeu ca un om încercat, ca un lucrător care n-are de ce să-i fie rușine și care împarte drept Cuvântul adevărului.

Aceste calități aparțin roadei Duhului Sfânt și-l caracterizează pe acel om născut din Dumnezeu, prin nașterea din nou în apa botezului.

Pe lângă căutarea mea zilnică, mă caută diavolul ca să-mi influiențeze căutarea. Diavolul caută cum a căutat la Moise și la Domnul Isus să ne ispitească și să nu mai facem voia sfântă a lui Dumnezeu, dar nu te lăsa înșelat de el.

Căutările din ziua învierii ale apostolilor și femeilor credincioase Domnului, au produs bucurie mare și așa vor produce bucurie și în viața noastră.

Evrei 4:15 Căci n-avem un Mare Preot care să n-aibă milă de slăbiciunile noastre, ci unul care în toate lucrurile a fost ispitit ca și noi, dar fără păcat.

Evrei 2:18 Și prin faptul că El Însuși a fost ispitit în ceea ce a suferit, poate să vină în ajutorul celor ce sunt ispitiți.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu