joi, 9 mai 2024

Vasile Paul în discuție cu bătrânii Bisericii Baptiste Lăzăreni despre istoria bisericii

 


Întâlnirea a avut loc în ziua de  20.01.2021 la casa fratelui Vasile Paul din Lăzăreni, județul Bihor. Pastorul Vasile Paul, fiu al bisericii din Lăzăreni, în prezent păstor la Biserica Creștină Baptistă „Sfânta Treime” din Baia Mare, a organizat o întâlnire de suflet cu frații care cunoșteau în mare parte istoricul bisericii, date cronologice și alte aspecte, despre care s-a discutat multe ore. Frații prezenți se completau unii pe alții, își aduceau aminte unele lucruri, vorbeau, se puneau de acord asupra unor date sau evenimente, în timp ce două camere de filmat montate de pastorul Vasile Bel de la Rohia, Maramureș, înregistrau în tăcere tot ce se vorbea.

S-au discutat teme de istorie și greutățile prin care au trecut frații. Fratele Paul Mihai era copil de 3 ani și a fost cu tata dumnealui în anul 1938 când primăria și jandarmeria au închis biserica. Discuțiile au fost multe și interesante.

Ascultând și văzânt această filmare, vei trăi clipe din trecutul Bisericii Creștine Baptiste din Lăzăreni, județul Bihor și poate vă deschide un apetit de a face cunoscut istoria din biserica din care faci parte.

Vizionare plăcută!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu