marți, 6 februarie 2018

Ciorogaru Justin 1883- 1975, din Râu de Mori


Fratele Ciorogaru Justin s-a născut în anul  1883.
Luata la oaste, a ajuns în Rusia cu frontul și acolo aude despre Dumnezeu, Biblie și i se pare că nu a auzit așa ceva până atunci. Fiind dornic să afle mai multe, Dumnezeu îl luminează prin Cuvântul Său și se angajează să îl urmeze.
În anul 1916, fiind pătruns de Cuvântul Domnului, a primit să fie botezat.
Întors de pe front, a  început să predice Evanghelia celor din jur, lucru care i-a adus multe necazuri și persecuții. Dumnezeu nu l-a lăsat, ci l-a binecuvântat și a văzut nu după multă vreme roadele semănării Cuvântului.
A contribuit la formarea Bisericii Baptiste din Râu de Mori și fiindcă dovedea calități de slujire, a fost ales ca prezbiter.
În anul 1922 a fost un botez 31 de persoane, actul botezului a fost oficiat de fr. Ioan Covaci, eveniment consemnat de Dragomir Cornea.
În anul 1927 a fost ordinat. Actul ordinării în lucrarea de slujire a fost îndeplinit de frații: Dragomir Cornea, I. Covaci și Vancea. Această lucrare a îndeplinit-o până în anul 1955.
Din anul 1973 a căzut bolnav, dar de pe pat ținea ora de rugăciune până în ziua plecării sale în veșnicie, la Tatăl Ceresc.
În ziua de 25 martie 1975 este chemat de Domnul, acasă. Serviciul de înmormântare a fost dus la îndeplinire de frații: Petrică Dugulescu, Teodor Cenușe, Ilie Mârza, Sima Boșneac și Ovidiu Dumitrașcu.
Biserica Baptistă din Râu de Mori a fost o biserică activă, a avut seri de evanghelizare  ținute de păstori binecuvântați de Domnul, urmate de botezuri ținute cu mare sărbătoare în cinstea Domnului. Biserica a avut și Societatea surorilor, care organiza serbări și își prezenta lucru făcut de mână, care era donat săracilor și ca ajutorare a lucrării Domnului.
Biserica are două pagini de internet:
Biserica Baptistă „Emanuel” Râu de Mori.

Surse:
Îndrumătorul Creștin Baptist.
Farul Creștin.
Farul Mântuirii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu