vineri, 26 octombrie 2018

Cionca Simion 1871 – ? din Igriș



Fratele Cionca Simion s-a născut la data 27 martie 1871, în localitatea Igriș,  județul Timiș - Torontal. Părinții fratelui se numeau Pașcu și Floarea, de religie ortodoxă.
Fratele Cionca Simion este dat de părinți la școală și termină cele șase clase primare.
În 15 ianuarie 1915, pe când era pe front primește, pe Domnul Isus în viață și este botezat în numele Tatălui, al Fiului și Duhului Sfânt.
A fost prizonier în lagărul din Rusia, în timpul Primului Război Mondial și a predicat acolo cuvântul Domnului și a convertit la credința în Domnul Isus mulți militari și prizonieri. În condițiile acelea, fratele Simion a botezat pe cei convertiți.  Fr. Teodor Surdu din Corbu, de lângă Toplița, s-a convertit în lagăr, la predicarea fratelui Simion și a fost botezat.
În 13 mai 1932 se căsătorește cu Floarea, născută Muntean și Domnul îi binecuvântează cu trei copii: doi  băieți și o fată.
În anul 1924 răspunde corect la toate întrebările puse de revista Farul Mântuirii. În anul 1925 răspunde la toate întrebările puse de revista Glasul Tineretului Baptist.
În anul 1927 trimite anunț la revista Farul Mântuirii, în care scrie despre botezul cu 16 suflete, care a avut loc în Biserica Baptistă din Igriș.
În 25 mai 1928 fratele este ordinat ca predicator pentru Biserica Baptistă din Igriș, plasa Periam, dar a păstorit și Biserica Baptistă din Șeitin și Saravale.
Fratele a fost și darnic,  dăruind pentru nevoile Uniunii Baptiste și alte nevoi.

Surse:
Alexa Popovici
Ioan Bunaciu
Marius Silveșan
Farul Creștin
Farul Mântuirii
Glasul Tineretului Baptist

Botez la Igriș 1930

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu