joi, 1 octombrie 2020

Haiduc Pavel 1891 - ? din Gurahonț

 



Fratele Haiduc Pavel s-a născut în ziua de 6 ianuarie 1891 în localitatea Gurahonț, județul Arad. Părinții se numeau Mihai și Florița, de confesiune baptistă și naționalitate română.

În anul 1910 se întoarce cu fața spre Dumnezeu și caută să împlinească ce este scris, primind botezul noutestamental, oficiat de fratele Cornea Mihai.

În ziua de 6 decembrie 1912 se căsătorește cu Maria, născută Georgița și Domnul i-a binecuvântat cu două fete: Lucreția și Emilia.

Este recrutat de Cercul Militar din Arad și participă din 1914 – 1918 la Primul Război Mondial. Domnul l-a păzit și ajutat să ajungă cu bine acasă.

În anul 1928 este ordinat ca predicator pentru Comunitatea Baptistă Buteni, unde erau un total de 1725 de credincioși baptiști și 1085 copii. Ordinarea s-a  ținut în Biserica Creștină Baptistă din Aciuța și a fost dusă la îndeplinire de fratele Vasile Vanci.

În ziua de 1 august 1937 s-a ținut în Bonțești o adunare a tinerilor baptiști din 27 de comune, unde au cântat coruri mixte, de femei, cor bărbătesc, iar printre alți vorbitori a fost fratele Haiduc Pavel.

În ziua de 6 august 1938 fratele Haiduc Pavel și Bâlc Ioan, țin căsătoria fratelui C. Catalinoiu cu sora Emilia Belec, absolventă a Școlii Baptiste de Fete de la București.

Pe lângă lucrarea de slujire din teritoriul dumnealui, era invitat să predice Evanghelia la unele biserici baptiste care aveau program de botez, cununii, deschideri de biserici, înmormântări sau alte serbări.

Nu știu anul morții. Vă rog ajutați-mă. Mulțumesc.

Surse:

Arhive

Farul Creștin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu