joi, 1 octombrie 2020

Luca Vasile 1874 – 1938 din Bonțești

 

S-a născut în anul 1874 în localitatea Bonțești, județul Arad.

Aude cuvântul Domnului predicat de fratele Teodor Sida și se botează în anul 1898 împreună cu alți candidați din localitatea Bonțești.

A fost un pionier neobosit al Evangheliei pe Valea Crișului Alb, a mers din loc în loc, din sat în sat și a predicat cu dragoste și curaj Cuvântul Domnului.

A fost ordinat în anul 1904 și a păstorit Biserica Creștină Baptistă din Bonțești până la plecarea sa în veșnicie în anul 1938. 

Fratele avea un fiu pe nume Cornel, care predica Evanghelia în aceea zonă și a făcut parte din Comitetul Unificator din anul 1935.

La înmormântare au participat frați din 20 de comune, ca să-l conducă pe ultimul drum pe cel ce le-a predicat Cuvântul și au ajuns să cunoască adevărul Scripturilor. A cântat corul mixt din Pleșcuța, corul bărbătesc din Bonțești și muzica din Almaș. Cu această ocazie au predicat mai mulți frați, printre care: Rada din Rădești, D. Fărcaș din Aciuța, Miron din Deci, M. Cristea din Rișia, Pavel Haiduc din Gurahonț și Ștefan Firicean din Bonțești.

Această biografie am făcut-o după un anunț în revista „Farul Creștin” și „Istoria, Creştinilor Baptişti din Sebiș, județul  Arad.”

Vă rog să mă ajutați să găsesc o poză și ceva informații, fiind vorba de un pionier al credinței baptiste. Mulțumesc.

 

Surse:

 Farul Creștin 1938

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu