duminică, 27 decembrie 2020

Lăpugeanu Alexandru 1949 – 2020, din Jupânești

 


Fratele Lăpugeanu Alexandru s-a născut în ziua de 13 februarie 1949. în localitatea Jupânești, județul Timiș, de naționalitate română. Părinții se numeau Ioan și Piersida și Domnul i-a binecuvântat cu 11 copii.

Auzind Evanghelia, a conştientizat încă din tinerețe, faptul că are nevoie de un Mântuitor personal, s-a pocăit de păcatele sale şi a fost botezat, în data de 13 iunie 1970 în Biserica Creştină Baptistă din Sinteşti, de către pastorul Gavril Crişan.

În anul 1965 până în 1974 este angajat în meseria de „Sticlor suflător la țeavă”, la Fabrica de sticlărie. În acest timp urmează cursurile liceului seral.

Între anii 1968 – 1970 face serviciul militar și este lăsat la vatră cu gradul de sergent.

Încă din copilărie a avut dorința de a predica Evanghelia, astfel că între anii 1974-1978 a urmat cursurile Seminarului Teologic Baptist din București.

După terminarea studiilor a venit să slujească în cercul de biserici Făget, format din Bisericile Creştine Baptiste din localitățile Făget, Sinteşti, Coşteiu de Sus şi Bichigi.

A fost ordinat ca păstor în data de 9 noiembrie 1980, în Biserica Baptistă din Făget. Din comisia de ordinare au făcut parte păstorii: Ioan Trif, Laurențiu Tuțac, Dragoş Hudema, Mihai Mihuț, Busuioc Belciu, Viorel Clintoc, Gheorghe Băleanu, Dumitru Turcin, David Nicola şi Ioan Lupulescu.

Între anii 1992-1998 a fost implicat în construirea clădirii Bisericii Baptiste din Făget, inaugurarea noului lăcaş de închinare având loc în data de 10 mai 1998.

A mai slujit în Bisericile Baptiste din Susani, Cliciova, Dumbrava, Margina, dar şi în alte localități din zona Făgetului.

A fost implicat în plantarea şi construirea Bisericii din Dumbrava, dar şi în repararea lăcaşurilor de cult din Tomeşti şi Româneşti.

Între anii 2009-2015 a fost vicepreşedinte al Comunității Bisericilor Creştine Baptiste Timişoara, dar a fost şi membru în comitetul Casei de Pensii şi Ajutoare al Cultului Creştin Baptist din România.

A editat un mic Almanah al Bisericilor Creştine Baptiste din zona Făgetului (2015) şi cărțile: Ilustrații pentru predici, Spicuiri din Biblie, Schițe de predici pentru sărbătorile Domnului şi Profetul Ilie.

A fost căsătorit cu sora Ana Pătraşcu, iar Dumnezeu i-a binecuvântat cu 5 copii: Amiel Magdiel, Corneliu Otniel, Samuel, Iosif şi Emanuel Zaharia. Doi dintre băieții lui, Iosif şi Emanuel Zaharia, slujesc astăzi ca păstori.

În ziua de 27 decembrie 2020, Domnul își cheamă slujitorul lui credincios acasă, ca să fie pentru totdeauna cu Dumnezeul pe care l-a iubit și slujit.

Surse:

Dr. Ionel Tuțac

Arhive

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu