luni, 2 octombrie 2023

Gheorghe Mitrofan 1931 - ? din Bosanci

 


S-a născut în 20 noiembrie 1931 în comuna Bosanci, jud. Suceava, fiind cel mai mic fiu al lui Gherasim și Maranda Mitrofan, de naționalitate română.

A făcut școala primară în satul natal, gimnaziul la Suceava, unde a absolvit și Școala Medie de Comerț în anul 1951.

L-a căutat pe Domul de mic copil, într-o perioadă de mari suferințe și l-a găsit.

Se înscrie la Seminarul Teologic Baptist din București, pe care îl termină în anul 1959, primind diploma de absolvire. Nu i s-a recunoscut dreptul de păstor numai în anul 1975, motivul spus de departamentul Cultelor: „prea mistic”. Preia păstorirea unui cerc de biserici în care lucra și fără aprobare.

În anul 1959 se căsătorește cu Ecaterina și Domnul le dă patru copii: Timotei născut în anul 1960, Daniel născut în anul 1962, Samuel născut în anul 1966 și Paul născut în anul 1969.

A păstorit bisericile baptiste din Alba, jud. Botoșani, M. Kogălnicianu, Negreni, Stânca,  Moara, Ipotești, Tătărășeni.  Biserica din Tătărășeni o păstorește între anii 1977 – 1990. Biserica din Pătrăuții Sucevei a păstorit-o între anii 1978 – 1992.

Fratele dr. Ioan Bunaciu scrie despre fratele Gheorghe Mitrofan:

„S-a remarcat în mod deosebit în slujba pe care o făcea şi a condus biserica pană la pensionare. Trăsăturile de caracter determinante ale acestui păstor erau smerenia, bunătatea şi îngăduinţa, cu toate că îşi îndeplinea sarcinile cu multă stricteţe şi seriozitate”.[1]

În anul 1990 fratele Gheorghe Mitrofan iese la pensie, dar tot lucrează în slujba Domnului.

Ultima informație pe care o am despre fratele Gheorghe Mitrofan este participarea dumnealui în ziua de 14 iunie 2000 la înmormântarea fratelui păstor Marcu Nechifor.[2]

A scris și o carte importantă pentru istoria poporului baptist din România:Prezența lui Dumnezeu în viața bisericii: istorisiri despre începutul unor biserici evanghelice din nordul Moldovei” despre care am scris AICI.



2 comentarii:

  1. Pace...mai multe informatii (pentru completare) puteti sa le cereti si sa le primiti de la Paul Mitrifan care este in USA (il gasiti pe facebook - https://www.facebook.com/paul.mitrofan)

    RăspundețiȘtergere