luni, 25 martie 2019

O carte de istorie, scrisă de trăitorul ei, Gheorghe Mitrofan



Mă bucur când Dumnezeu îmi scoate în cale câte o carte veche, a vechilor noștri baptiști, dar la fel mă bucur când descoper o carte de istorie despre bisericile baptiste, scrise recent. Scriind pe blogul personal „Istorie baptistă”, despre biografia fraților lucrători și trăitori pe aceste meleaguri, caut să găsesc urmași ai acestora și găsesc, mulțumită Domnului. Așa mai aflu că fratele cutare a scris cartea cutare și caut să o procur, ca să o fac publică.
Așa am găsit mai dăunăzi că fr. Gheorghe Mitrofan, a scris o carte de mare valoare pentru istoria Bisericilor Baptiste din Moldova, zona Sucevei. Cartea se numește:
„Prezența lui Dumnezeu în viața Bisericii”
Istorisiri despre începutul unor biserici evanghelice din nordul Moldovei
Cartea apare la „Liga Bibliei România”, București,   (unde se poate și comanda), în anul 2011. Are 379 de pagini și vorbește despre înființarea a 14 biserici.
Este o carte izvorâtă din viața unui om care a făcut istorie prin trăirea sa. Viața trăită a fost în întreaga perioadă comunistă, dar a considrat să ne lase bagajul istoric în scris, ca să-l știm tot mai mult. Vom fi înbogățiți de întâmplările trecute, vom vedea mâna călăuzitoare a lui Dumnezeu, care nu și-a abandonat poporul, ci prin mâna Sa tare, l-a călăuzit. Aceea mână tare a Domnului ne călăuzește și azi.
Recomand cartea cu căldură, pentru că nu e numai istorie, ci viață trăită cu Domnul în furtună.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu