joi, 14 martie 2019

Imbroane Alexandru 1888 - ? din Pecica



Fratele Imbroane Alexandru se naște în 1 noiembrie 1888, în localitatea Pecica, județul Arad. Părinții se numeau Iosif și Chevrezian Agra, de religie baptistă. În localitate face 4 clase primare.
Aude Cuvântul Domnului și în anul 1904 este botezat.
În anul 1908 se căsătorește în comuna Ottlaca, jud. Arad, cu Florița, născută Ardeu și au avut 4 copii, o fetiță și 3 băieți.
În anul 1920 este ordinat ca Evanghelist pentru Biserica Creștină Baptistă din localitatea Sederhat  (un sat ce aparține de orașul Pecica), dar și pentru raionul Pecica.
În anul 1922 la Congresul de la Buteni 28-30 septembrie, este ales membru în Comitetul Uniunii.
În revista Farul Creștin din 1938 este următorul anunț:
„A trecut la cele vecinice sora Imbroane, în etate de 90 de ani. Actul funebru s-a oficiat la date de 2 octombrie 1938 în Pecica, jud. Arad, de frații: I. Teretecan, D. Pascu, G. Mladin și I. Opșitar. Corul și muzica din loc, precum și cel din Șega au cântat spre slava Domnului.”
Se pare că frații Dimitrie, S.. și Constantin i-au fost frați activi în lucrare. Constantin a plecat la Domnul în anul 1947 la vârsta de 69 de ani, ce ne ajută să-i calculăm anul nașterii, 1878.
Fr. Imbroane Alexandru participă la conferințe unde face darea de seamă a activității sale, particicipă la ordinare de păstori din zonă, la înmormântări, este invitat ca vorbitor, oferă donații împreună cu familia pentru misiune și alte nevoi.
În anul 1940 avea domiciliu în Arad Gai.

Surse:
Alexa Popovici
Farul Creștin
Farul Mântuirii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu