sâmbătă, 2 martie 2019

Familia Slev (Slăv)



Despre Gheorghe Slev am scris AICI și despre Bogata familie, Slev am scris AICI. Acum vreau să prezint întreaga familie după monografia domnului Macavei Nicoară, pusă la dispoziție de Nelu Slev, (Slev Macavei Ionel) care trăiește în Olanda, dar mai vine și la Cluj, România.
Aici sunt unele disfuncționalități, dar le lăsăm așa și credem că le vom corecta tot împreună cu fr. Nelu Slev.

 Rudenii de alianţă dintre familia Nicoară şi familia Hitu Slăv[1]

Prin căsătoria Margaritei – Lita Slăv, (Slev, nume modernizat de nepoţii cu carte ai mamei), una din fetele lui Hitu Slăv, cu Indrei Nicoara, fiul lui Medrea, s-a născut rudenia de alianţă dintre cele două familii, şi în continuare rudeniile colaterale.

Hitu Slăv

Hitu Slăv, originar din comuna Brusturi, probabil că între anii 1820 şi 1830, s-a mutat la Ciuci, (azi Vârfurile din comuna Brusturi) posibil căsătorit sau nu. Cu prima soţie, care a decedat, a avut următorii băieţi: Ilie, Simion, Nicolae – Culiţă, Ioan şi Gheorghe. Din a doua căsătorie a avut pe: Marinca, Margarita – Lita, Zaharie şi Petru. În total a avut nouă copii astfel:

1. Ilie Slav (a Lenii), căsătorit cu Cristina – Lena, decedată în 1930. Au avut următorii copii:

a. Maria, căsătorită cu Solomon – Dodu Ghilea. Au avut pe Toma – Tomiţă, mort în cel de al doilea război, şi Pavel, care trăieşte şi azi, are o fată şi o nepoată.
b. Chiva, căsătorită cu Serafim Crainic cu talent poetic), au avut o fată, decedată.
c. Gheorghe, căsătorit prima dată cu Maria Nicoară a lui Simion – Ocic, apoi cu Lena, cu care a avut două fete şi nepoţi.
Despre Ilie Slăv am vorbit şi la capitolul „Biserica Baptistă”.

2. Simion Slăv, decedat în 1924, căsătorit cu Leanca, au avut următorii copii:

a. Gheorghe – Gheorghiţă, născut în 1902, decedat în 1987, căsătorit cu Ana Crainic, au avut următorii copii:
   - Iosana, născută în 1926, decedată în 1944;
  - Axente, născut în 1948;
  - Ana – Sanica, născută în 1955, căsătorită cu Florea Crainic;
  - Gheorghe, născut în 1928, căsătorit cu Iulia.
Copiii lui Simion au născut la rândul lor nepoţi, ale căror date nu le cunoaştem.
b. Ana - Anişcuţa, căsătorită cu Ilie a lui Gheorghe, au avut pe:
    - Gheorghiţă;
    - Axente;
    - Viorica.
La rândul lor, au copii.
c. Anuţa, căsătorită cu Toma Trifului, au avut un băiat, mort în război.

3. Ioan Slăv – Sircuţeşti, cu soţia Ana au avut următorii copii:

      a. Toma Slăv, căsătorit, a avut un băiat: Ioan
          - Ioan Slăv (cunoscut a Haii, întrucât mama văduvă s-a căsătorit cu Haia). Ioan are o fată ingineră.
      b. Pavel Slăv, decedat, căsătorit cu Floriţa, au avut pe: Valeria.
           - Valeria, căsătorită cu Roman şi locuieşte la Podiţa. Floriţa trăieşte.
     c. Gheorghe – Gheorghiţă, decedat, căsătorit cu Malia, au avut pe:
            - Iulia, fără copii;
         - Pavel, fără copii;
         - Valeria, care are pe: Toma – Tomiţă şi Călin.
                - Toma – Tomiţă, angajat în armată;
                - Călin, este impegat C. F. R.
      d. Macavei Slăv, trăieşte la Podita, căsătorit cu Chiva, are o fiică căsătorită, fără copii.

4. Nicolae – Culiţă Slăv – Balinteşti, căsătorit cu Ţilina au născut pe Traian, Ileana şi Floare:

      a. Traian;
      b. Ileana;
     c. Floare – Floriţa.
Toţi trei sunt decedaţi, dar au copii şi nepoţi.

5. Gheorghe Slăv, născut în 1880, decedat în 1950, căsătorit la Tisa cu Saveta, născută în 1890, decedată în 1960, au avut următorii copii:

      a. Terente Slev, născut în 1907, decedat în 1945, ucis de soldaţii sovietici, când s-a opus ca aceştia să-i violeze soţia, Amalia, născută în 1920, decedată în 1985. Copiii lui Terente sunt:
           - Gheorghe Slev, născut în 1932, decedat în 1960, căsătorit cu Elena, cu copiii:
                   - Elena;
                   - Gheorghe.
          - Alexandru Slev, născut în 1934, căsătorit cu Sabina, născută în 1945, având următorii copii:
                   - Mirela, născută în 1965, căsătorită Ucea;
                   - Sanda, născută în 1971, căsătorită cu Liviu Antoniu;
                   - Aurelia, născută în 1973;
                   - Daniela, născută în 1981.
         - Elisabeta Slev, născută în 1940, decedată în 1980, căsătorită cu Ioan Enciu, iar fiul lor este:
                   - Marius Enciu, căsătorit.
       b. Traian Slev, născut în 1913, decedat în 1989. Traian cu soţia sa Măriuţa, născută în 1920, decedată în 1975, au avut copiii:
          - Ioan Slev, născut în 1938, trăieşte. Căsătorit cu Maria, născută în 1946, au următorii copii:
                   -Ionel Slev, născut în 1966 la Tisa;
                   - Marinela Slev, născută în 1968 la Tisa;
                   - Octavia – Tavi, născută în 1940, trăieşte la Revetiş
       c. Sinesie Slev, născut în 1930, decedat în 1988, căsătorit cu Persida, au dat naştere următorilor copii:
             - Dana;
             - Maria;
             - Costel;
             - Sofica;
             - Emilia;
        - Ovidiu;
Toţi sunt stabiliţi la Brad.
       d. Ana Slev, căsătorită la Mermeşti cu un văduv, decedată, fără copii.

6. Marinca Slăv, născută în 1868, căsătorită în anul 1888 cu Danilă Lup din Ţărmure, născut în anul 1865 şi decedat în 1953.

Imaginea acestei mătuşe (Marinca) îmi apare şi azi clar în memorie: nu prea înaltă, brunetă, cu ochii verzi, dantura albă şi întreagă, purta scurta din dimie de lână de culoare neagră, brodată pe piept şi manşete cu postav verde şi roşu, port specific femeilor de vârstă mijlocie din satul Ţărmure. Ea venea la mama (Margarita – Lita) cu mult dor şi dorinţa de a se întâlni. Amândouă erau convinse că blestemul mamei lor (soţia bunicului Hitu) le-a despărţit prin măritiş. Ca fete, copile în zburdălnicia lor, se mai şi băteau, fapt pentru care mama se supăra şi la un moment dat a pronunţat verdictul de neuitat: „Dumnezeu să vă despartă ca să vă fie dor de întâlnit.” Pe Dănilă Lup l-am văzut de mai multe ori la Târgul Halmagiului, când tata mă lua să-i păzesc căruţa în timp ce îşi rezolva probleme de târg. Dănilă purta părul lung, (ca Dacii), tăiat la înălţimea umerilor, cămaşă cu guler îngust, închisă cu şnur. Era vesel, glumeţ şi poznaş. Din cele relatate de Ioan Lup (inginer), nepotul lui Dănilă, reţin pe seama lui Dănilă şi tatălui său următoarele: tata lui Dănilă s-a căsătorit înainte de a face armata, astfel că Dănilă s-a născut în acest timp. Tata lui Dănilă a făcut armata la un regiment austriac împreună cu consăteanul său Bodic, cu care era în mare duşmănie.
Ca soldat, tatălui lui Dănilă i s-a furat puşca, fapt ruşinos pentru un soldat, plus pedeapasa aplicată de curtea marţială. În această situaţie insuportabilă, tata lui Dănilă s-a sinucis. Bodic, rivalul său, întorcându-se din armată, s-a căsătorit cu mama lui Dănilă. Ca să scape de Dănilă, care abia avea cinci ani, Bodic l-a încredinţat porcarului din Tău, situat la o depărtare destul de mare de Ţărmure. Despre porcar se spune că a fost diacon undeva pe Mureş, dar în urma unei crime pasionale, a fugit. Aici Dănilă era vizitat în secret de mama lui. Dănilă se dezvolta şi fizic şi în intelect, iar la 19 ani era în stare să ridice cu mâinile deasupra capului cea mai grea scroafă din turmă. Pe măsură ce se dezvolta, creştea în el şi dorinţa de a se socoti cu tatăl său vitreg Bodic, pe care îl bănuia că n-a fost străin de furtul puştii tatălui său. A coborât în sat, iar la primul contact cu Bodic, i-a aplicat o bătaie în urma căreia a zăcut în pat o lună. Apoi l-a obligat să-i dea partea de avere ce i se cuvenea cu înscrierea ei în cartea funduară pe numele lui Dănilă, conform legii.
De remarcat  un lucru foarte interesant la flăcăul Danilă; avea autoritate psihică asupra animalelor pe care le creştea şi îngrijea atât la porcarul din Tău, cât şi a celor din gospodăria sa. Era suficient o mişcare, un gest, o voce, sau o privire a lui Dănilă pentru ca animalul să execute dorinţa lui Dănilă.
După armată, Dănilă a găsit ca soţie pe frumoasa şi priceputa Marinca din Ciuci (Vârfurile), cătunul Hiread, fata lui Hitu Slăv. Gospodăria lui Dănilă şi a Marincăi era frumoasă, prosperă şi bogată. În plus, Marinca era şi moaşa satelor de pe lângă Halmagiu.
Dănilă Lup a avut următorii copii:
   1. Ioan (Onuţ) Lup, născut în anul 1889, decedat în anul 1966. A luat parte la primul război mondial pe frontul din Galiţia. A fost prizonier în Rusia între 1914 – 1919. A fost acar în gara Halmagiu. S-a căsătorit cu Francisca Kohajda, născută în 1899, care trăieşte încă cu fiica în Halmagiu. Din căsătorie au rezultat:
    a. Elisabeta Lup, născută în 1920, croitoreasă, căsătorită cu Octavian Ciungan, fost frizer, agent fiscal şi salariat C. F. R., decedat în 1973. Din căsătorie au rezultat:
            - Silvia Ciungan, născută în 1938, ingineră, căsătorită cu Mircea Florescu, imginer, fără copii, locuiesc în Bucureşti.
            - Mărioara Ciungan, născută în 1945, profesoară, căsătorită cu primul soţ Aurel Urgeag, aviator, decedat în accident. În 1982 s-a recăsătorit cu Gheorghe Doiciu, fără copii.
     b. Ioan Lup, născut în anul 1925, a devenit inginer constructor de căi ferate, drumuri şi poduri. După ce a condus unităţi de construcţii în diferite localităţi, o anumită perioadă de timp a fost numit director general la centrala de construcţii C. F. R. Bucureşti, de unde a ieşit la pensie în 1985. Soţia , Constanţa Iancovici, a decedat în 1978. S-a recăsătorit cu Rodica Boeriu, avocată. Din căsătoria cu Constanţa a rezultat un băiat:
              - Emil Lup, născut în 1954 în Alba Iulia, inginer constructor, calitate în care a lucrat între anii 1979 – 1990 la metroul Bucureşti. În prezent lucrează în Maroc la porturile din Mediterana. În 1979 s-a căsătorit cu Cătălina Ionescu, profesoară. Din căsătorie s-a născut:
                     - Alexandra Lup, născută în 1981, elevă.
2. Rozalia (Zali) Lup, născută în 1891, decedată în 1970, căsătorită cu Dumitru – Mitrie Tisca, decedat, cu care a avut următorii copii:
       a. Gheorghe Tisca, născut în 1918, decedat în 1980, agricultor şi muncitor C. F. R. A luat parte în al doilea război mondial. Ca veteran a fost împroprietărit în 1945 în comuna T. Vladimirescu, şi ulterior a intrat în colectiv. Din căsătorie a rezultat fiica:
             - Ana Tisca, vânzătoare la un magazin alimentar din Arad.
       b. Amalia – Mali Tisca, născută în 1919, decedată în 1983, căsătorită cu Filimon Trifan, au locuit în Tisa. Nu avem alte date.
       c. Sabin Tisca, născut în 1923, decedat în 1978, gospodar. Din căsătorie au rezultat:
               - Dumitru Tisca, decedat;
               - Vasile Tisca;
               - o fată – nu avem date.
       d. Dănilă Tisca, născut în 1927, lucrător C. F. R., are o fată.
3. Maria – Măriuţa Balta, născută în anul 1896, decedată în anul 1983 la Halmagiu, căsătorită cu Ioan (Ilie) Balta, au avut următorii copii:
      a. Ana – Ninuţa Balta, născută în 1921, căsătorită cu Constantin Ştefănescu, subofiţer. Ana este educatoare. Au născut pe:
             - Vasile Ştefănescu, născut în 1940, gestionar, necăsătorit.
             - Marcela Ştefănescu, născută în 1942, profesoară, căsătorită cu Doru Popescu, inginer. Au născut pe:
                        - Horia Popescu, născut în 1975, nu avem alte date.
       b. Vasile Balta, născut în 1923, decorator, a emigrat în Spania în 1946. După ce s-a căsătorit cu o spaniolă, au emigrat în Brazilia. Are o firmă comercială în Sao Paolo. Au născut pe:
             - Marius Balta, lucrează la o firmă americană, nu avem alte date.
             - Maria Balta, nu avem datele necesare.
      c. Victoria – Vichi Balta, învăţătoare, s-a căsătorit cu Gheorghe Sfinţescu, impegat C. F. R. Amândoi au activat în corul Filarmonicii din Arad. Soţul a murit în 1970, iar ea, după un timp n-a mai putut suporta singurătatea şi s-a sinucis. Au avut o fiică:
               - Liliana Sfinţescu, născută în 1944, căsătorită cu Dumitru Matache, colonel inginer, iar din căsătorie s-a născut:
                      - Mădălina Matache, născută în 1970, nu avem alte date.
4. Paraschiva – Chiva Lup, născută în 1898, decedată în 1985. S-a căsătorit cu Gheorghe Crainici a Jurchii. Gheorghe avea o mână paralizată din umăr, încă din 1918, lovit de un glonte trimis de către un soldat ungur, când unităţi militare ungureşti făceau presiune asupra comunei Vârfurile, în lupta cu Garda Naţională Română, care deja luase fiinţă în localitate. Din căsătoria Chivei au rezultat:
       a. Toma – Tomiţă Crainic, născut în 1921, decedat în 1977. A fost căsătorit cu învăţătoarea Maria. Tomiţă a făcut şcoala de subofiţeri de jandarmi. În timpul războiului a fost ridicat la gradul de sublocotenent. În Transilvania conducea o unitate de jandarmi pe un raion. În anii 1951 – 1953, a fost victima unei înscenări judiciare, în urma unui denunţ răzbunător a unei cetăţence sovietice, şi a fost condamnat la muncă silnică pe viaţă. În 1964, procesul s-a revizuit şi a fost achitat. După câţiva ani, a fost din nou arestat pentru uneltire împotriva siguranţei statului şi condamnat. A murit de silicoză într-o mină de plumb. Nu a avut copii.
       b. Ioan – Onu Crainic, născut în 1923, decedat în 1975, gospodar. Din căsătoria cu Silvia s-a născut:
           - Silvia Crainic (singura dată pe care o avem este că lucrează în Arad ca vânzătoare în comerţ).
       c. Marinca – Marincuţa Crainic, croitoreasă, născută în 1942, căsătorită cu Sabin Mihuţ, mecanic C. F. R. Din căsătorie s-a născut:
            - Dorel Mihuţ, inginer mecanic, căsătorit cu un medic, au emigrat în Germania în 1991, nu au copii.
       d. Saveta – Savetuţa Crainic, s-a căsătorit şi trăieşte în Dieci. E văduvă.
       e. Rozalia – Zaliţa Crainic, s-a născut în 1927, căsătorită cu Petru Daşcău din Dieci, artificier minier, decedat în 1980. Au avut un băiat:
             - Pavel Daşcău, laborant în construcţii, decedat.
       f. Ticuţa Crainic, căsătorită cu Iuga din Vârfurile, a decedat foarte tânără. Din căsătorie s-a născut:
              - Toma – Tomiţă Crainic, profesor, căsătorit cu Lidia, profesoară. Au două fete:
                      - Diana Iuga, nu avem alte date;
                      - Alexandra Iuga, nu avem alte date.
          g. Gheorghe – Ghiţă Crainic, născut în 1930, tehnician la Astra – vagoane. S-a căsătorit cu Vilma. Trăiesc separaţi, soţia a plecat în Germania. Nu au copii.
5. Gheorghe Lup, născut în anul 1900, decedat în 1966. A fost agricultor şi fierar, şi a rămas în gospodăria lui Dănilă Lup. A făcut războiul al doilea, apoi a decedat de cancer pulmonar. Cu soţia Marta, au avut următorii copii:
   a. Petru Lup, născut în 1922, zilier C. F. R., şofer, ca veteran de război a fost împroprietărit în comuna Sânpetru – German. După ce a avut doi copii, a divorţat ţi s-a recăsătorit cu o asistentă medicală. Copiii sunt:
      - Petru Lup, născut în 1948, şofer pe camioane TIR, a rămas în America. Nu cunoaştem situaţia, nici adresa.
      - Anica Lup, salariată la o întreprindere de transporturi. E căsătorită, nu avem alte date.
   b. Ana – Anuţa Lup, născută în 1924, căsătorită cu Gheorghe Sbârcea, în prezent văduvă. Are următorii copii:
       - Gheorghe Sbârcea, electrician, are două fete.
       - Ana Sbârcea, căsătorită cu Gheorghe Şuba din Brotuna, muncitor forestier, au doi băieţi.
       - Adrian Sbârcea, lăcătuş, căsătorit. Nu avem alte date.
  c. Ioan Lup, născut în 1927, gospodar şi salariat C. F. R., căsătorit cu Victoria (Tori), în prezent pensionar. Are următorii copii:
       - Anica Lup, gospodină, căsătorită cu Niţă Petrişor, mecanic. Are un băiat numit Mirel.
       - Marinca – Marincuţa Lup, gospodină, căsătorită cu Ioan Duraţi, minier. Au dat naştere la un băiat şi o fată.
6. Victor Lup, născut în 1910, decedat în 1983, de profesie şofer şi a lucrat în diferite localităţi. S-a căsătorit cu Mărioara, decedată în 1988. Au avut doi băieţi. Nu avem alte date.

7. Margarita – Lita Slev

 a devenit soţia lui Indrei (Ramura E) şi astfel s-a creat rudenia de alianţă dintre Hitu Slav şi familia Sofron Nicoară (vezi Ramura E).

8. Petru Slev, căsătorit cu Ana Ghilea din Măgulicea.

Au avut următorii copii:
       a. Victor Slev, născut în 1907, decedat în 1991, căsătorit cu Măriuţa Dărău. Au avut următorii copii:
           - Aurel Slev, născut în 1932, căsătorit cu Carolina. Trăiesc, fără copii.
           - Petru Slev, născut în 1936, căsătorit cu Zalea a Anei şi Pavel – Piloi. Au un băiat şi o fată căsătorită la Magulicea. Toţi trăiesc.
           - Anuţa Slev, născută în anul 1938, căsătorită cu Dărău. Are un băiat, Aurel, doctor şi altul Dorel, tehnician veterinar.
           - Pavel Slev, născut în anul 1946, căsătorit cu Elena, născută în 1950, la Arad. Are doi copii:
               - Dana Slev, născută în 1972, căsătorită;
               - Monica Slev, născută în anul 1974, necăsătorită.
       b. Gheorghe – Ţigu Slev, născut în anul 1908, decedat în anul 1984, căsătorit cu Marinca Slev a Claii. După divorţ s-a căsătorit cu Carolina Nicoară a lui Adam. N-au avut copii, sunt decedaţi.
      c. Nicolae Slev, născut în anul 1910, decedat în 1957 într-un accident la carieră, căsătorit cu Saveta. Au pe:
          - Lenuţa Slev, căsătorită cu Axente Nicoară. Nu au copii.
     d. Traian Slev, născut în 1921, căsătorit cu Saveta la Magulicea, au:
          - un băiat numit Macavei;
          - o fată căsătorită;
          - o fată elevă.
     e. Elena Slev, născută în anul 1925, decedată în 1990, lovită de o mşină. Fiind căsătorită cu Ioan Boc, au avut un băiat:
          - Ionel Boc, căsătorit cu Floare Nicoară (Ramura L4), au doi copii:
                - Petru Boc, născut în 1974;
                - Voichiţa Boc, născută în 1976.
     f. Floare Slev, născută în 1930, căsătorită cu Victor Nicoară a Petriţii, au pe
           - Voicu Nicoară, profesor, căsătorit cu Ana. Au pe:
                  - Flavian Nicoară, născut în 1972;
                  - Alina Nicoară, născută în 1978.

9. Zaharia Slev, născut în 1875 şi decedat în 1922 după ce s-a întors din America.

Căsătorit cu Ana- Anişca Nicoară, decedată în 1959. Au avut următorii fii:
       a. Pavel Slev, născut în anul 1896, decedat în anul 1982, şofer, căsătorit cu Floare Slev a Claii. Au avut pe:
              - Gheorghe Slev, doctor, decedat, fost căsătorit cu Minerva şi au avut două fete:
                     - Doina Slev, căsătorită Marian şi au un băiat şi o fată;
                     - Silvia Slev, despre care nu avem alte date.
        b. Toma Slev, născut în anul 1900, decedat la 28 mai 1944, a fost căsătorit cu Esfira Sezonov, născută la 16 octombrie 1903, decedată la 27 aprilie 1966. Copii lor sunt:
              - Virgil Slev, născut la 22 iulie 1930, inginer, căsătorit cu Mandiţa Ciobotă, medic stomatolog, născută la 26 noiembrie 1927. Au pe:
                        - Patricia Slev, născută la 30 aprilie 1967, studentă.
               - Victor, născut la 7 iulie 1932, căsătorit cu Alexandra. A avut cu prima soţie, Iosefina Cicortaş pe:
                          - Monica Slev, născută la 9 decembrie 1960, juristă, căsătorită cu Dennis Stryker, avocat. Până în prezent nu au copii.
          c. Macavei – Zaharia Slev, născut la 27 septembrie 1907, jurist, decedat în 1981. Căsătorit cu Victoria – Veturia Puşcaş, născută la 14 februarie 1915, decedată în 1987. Din căsătorie au rezultat:
                  - Viorel – Candino Slev, născut la 8 septembrie 1941, căsătorit cu Eleonora Hărţău, născută la 30 iulie 1948 şi au pe:
                            - Liliana – Beatrice Slev, născută la 16 aprilie 1976, elevă.
                   - Elvira – Carmen Slev, născută la 26 septembrie 1944, profesoară, căsătorită cu Ştefan Popovici, născut în 1934, divorţaţi. Din căsătorie au rezultat:
                             -Ionuţ Popovici, născut în 1979, elev;
                             - Carina Popovici, născută în 1982, elevă.
                      - Ionel – Toma – Zaharia – Macavei – Slev, născut la 27 aprilie 1948, muzician, căsătorit cu Ana Tauran, de origine indoneziană, născută în 1952, stabilit în Olanda. Din căsătorie s-a născut:
                                - Victoria – Naomi Slev. Născută în 1984.
      d. Iosif Slev, născut în anul 1915, decedat în mai 1987. Căsătorit cu Paraschiva Nicoară, născută în 1919, decedată în 1939. Din căsătorie s-a născut:
                         - Virgil – Macavei Slev, născut în 1939, s-a căsătorit cu Eleonora Micloş, născută în 1944 şi au pe:
                                  - Dorina Slev, născută în 1976.
A doua soţie a lui Iosif a fost Lucreţia Crainic, născută în 1924. Din căsătorie s-au născut:
                           - Cornelia – Neli Slev, născută în 1947, necăsătorită, stabilită în U. S. A., asistentă medicală.
                           - Rodica Slev, născută în 1948, asistentă medicală, căsătorită cu Ştefan Tica, născut în 1947, meteriologist, iar din căsătorie au rezultat:
                                     - Corneliu Tica, născut în anul 1979, elev;
                                     - Radiana Tica, născută în anul 1981, elevă.                                   

            
   


[1]  Macavei Nicoară, Monografia comunei Vârfurile, Cronica familiei Nicoară, pp. 99 – 108.

3 comentarii:

  1. L-am identificat pe Toma Slev! Mulțumesc. Însă parcă nu-mi vine a crede că Gheorghe Slev, învățătorul de la Aciuța s-a născut în 1880 și a murit în 1950. În pozele dinainte de 1910 pare mult mai matur. Sunteți sigur că Gheorghe Slev de la nr.5 din lista de mai sus este învățătorul?
    În al doilea rând, cum e posibil ca Gheorghe Slev, născut la 1880 să fie din prima căsătorie a lui Hitu Slev, dar Zaharia Slev (nr.9), să fie din prima căsătorie, dacă s-a născut în 1875, înaintea lui Gheorghe?

    RăspundețiȘtergere
  2. Mihai, nu te grăbi, al nostru Gheorghe Slev s-a născut în 1869 și a murit în 1919. Am scris că mai sunt lucruri de îndreptat. Poate acest Gheorghe să nu fie învățătorul nostru care se semna cu numele Georgiu Slăv. Mai căutăm, până găsim.

    RăspundețiȘtergere
  3. OK, nu mă grăbesc. Ziceam asta fiindcă într-o postare anterioară ați scris că Gheorghe Slev din Aciuța era frate cu Zaharia și fiu al lui Hitu... Poate că a fost văr cu Zaharia sau frate cu Hitu... Succes în investigații!

    RăspundețiȘtergere