miercuri, 20 martie 2019

Mai este o lume, de Georgiu Slăvu



Pe când buchiseam la manuscrisul „Sfârșitul lumei și rătăcirile cu sâmbăta!”, de Georgiu Slăvu, despre care am scris AICI, mi-am adus aminte că între materialele ce le-am primit de la sora Maria Rusu, soția fratelui Simion Rusu, care este la Domnul acum, am urcat în podul casei mai multe hârtii cu care nu știam ce să fac. Mă gândeam să nu le distrug totuși, pentru că le voi verifica într-o zi și atunci voi lua o decizie. Printe tot felul de hârtii, era și un afiș tipărit la care m-am tot uitat, întrebându-mă ce o fi. Mă gândeam că poate este ceva de la adventiști că la dumnealor am mai văzut așa lucrări grafice. L-am dus în pod, legat parcă fiind la ochi, pentru că nu mi-am dat seama atunci, cu vreo 5 ani în urmă, că este o valoare.
Cu această lucrare a dascălului Georgiu Slăvu, Mai este o lume, închidem cercul descoperirilor scrierilor fratelui Slăvu. Este meritul Domnului și Lui Îi mulțumim!
Prezint cartea cu mare emoție și dragoste, carte din care mai aflăm ceva nou-nouț. Fratele Georgiu Slăvu este fiul lui Juăn a Brati. A doua noutate este că vorbește despre Georgiu Nicora, cel care a suportat spesele (a sponsorizat) tipăririi acestei lucrări. Un urmaș pe nume Macavei Nicoara (cred că este același nume de familie cu cel amintit de  fratele Slăvu) a scris  Cronica familiei Nicoara și spune că cele două familii, Nicoara și Slăvu, s-au încuscrit.
Sperăm ca, prin ajutorul Domnului, aceste două lucrări, Mai este o lume și Sfârșitul lumei și rătăcirile cu sâmbăta!, să fie scanate performant și să le putem pune la dispoziția cititorilor.
Până atunci, punem câteva poze pentru edificare și consolare, dar care nu se pot citi bine. Ne pare rău pentru asta.
Cele mai vechi cărți s-au găsit! Rămâne ca Domnul să ne-o descopere pe cea mai veche, adică cartea de cântări Cântările Sionului din 1895 sau 1897, după unele surse.
Domnul știe ce face, când și unde o va descoperi. El să fie binecuvântat în veci!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu