marți, 2 aprilie 2019

Brădeanu Gheorghe 1913 – 1977, din Curtici



Fratele Brădeanu Gheorghe s-a născut în 15 iunie 1913, într-o familie baptistă cu 14 copii.
Din copilărie frecventează Biserica Baptistă din Curtici, iar în 1931 acceptă să fie botezat, devenind astfel membru în biserică.
În 16 iunie 1946 fr. Brădeanu Gheorghe a făcut bucurie mare Bisericii Baptiste din Iratoș, jud. Arad, făcându-le o vizită împreună cu tinerii din Curtici și corul.
La Congresul Tineretului Baptist din România, ținut la Reșița în 16-18 august 1946, fratele Brădeanu Gheorghe este ales secretar executiv.
Biserica Baptistă din Curtici serbează 55 de ani de la deschiderea ei (1892-1947). În ziua de 9 martie 1947,  președintele Organizației de Tineret din Curtici, Brădeanu Gheorghe vorbește despre lucrătorii Domnului, arătând cum a lucrat tineretul în cei 55 de ani și cum ar trebui să lucreze în spirit de jertfă, lepădare de sine, căutând nu interesele lor personale, ci dând întâietate în toate lucrările lor lui Isus și Evangheliei Sale.
În anul 1948 este ordinat ca diacon al Bisericii Baptiste din Curtici.
Fr. Brădeanu Gheorghe a scris o monografie a Bisericii din Curtici. A fost un harnic slujitor al Domnului, ajutând păstorul bisericii, scriind articole în revista Farul Creștin. În anul 1945, trimite la redacția revistei un istoric emoționant numit: „Cum s-a produs redeschiderea bisericii din Curtici”.
După ce în anul 1948 revista Farul Creștin  a fost interzisă, fratele Brădeanu Gheorghe a scris articole în revista Îndrumătorul Creștin Baptist, se semna diacon Brădeanu Gheorghe.
În anul morții fr. scrie un articol despre fratele Mihai Brumar.
Fratele Bunaciu Ioan îl numește cronicarul bisericii din Curtici.
În ziua de 9 martie 1977, la numai 64 de ani, Domnul îl cheamă acasă, în ceruri.
Serviciul de înmormântare a fost condus de fr. Traian Grec, ajutat de frații: Chiu Mihai, Handra Sima, Mureșan Vasile, Oniga Gheorge și grupul de diaconi ai bisericii.
Surse:
Farul Creștin
Îndrumătorul Creștin Baptist

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu