sâmbătă, 13 aprilie 2019

Interviu cu Dumitru Stoica, pastor la Buteni din 1950Dumnezeu mi-a deschis un drum spre locurile sfinte baptiste și așa am ajuns, ajutat de fratele Daniel Stoica, la Biserica Baptistă din Buteni. Biserica a luat ființă prin anii 1894, prin întoarcerea la Domnul a tânărului întors din armată, Teodor Sida, un om cu bună stare în Buteni.
Aici am întâlnit pe fratele pastor Stoica Dumitru, frate în vârstă, simpatic, cu o memorie bună și dar de povestit, are 88 de ani și știe cu luciditate lucrurile de demult. Când am auzit ce povestește și cu câtă ușurătate, i-am propus să vorbească în fața aparatului de înregistrat, ca să audă oricine este dornic de a cunoaște lucrurile petrecute între baptiști.
Fratele Dumitru Stoica s-a născut în anul 1931, în anul 1947 a fost botezat de fratele Alexa Popovici, tot în acest an s-a înscris la Seminarul Teologic Baptist de la Buteni și din 1950 a fost pastor la Buteni.
În cele două interviuri pe care le-am luat fratelui Dumitru, veți auzi lucruri noi despre felul cum a fost în perioada comunistă.
Vă doresc vizionare plăcută!  


 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu