joi, 26 martie 2020

Muscan Floare din Seini 1929 - 2021




Prin ajutorul Domnului în ziua de de 02 martie 2020 am mers în orașul Seini, din județul Maramureș și am stat de vorbă cu sora Muscan Floare, în vârstă de 90 de ani. Deși are o vârstă frumoasă dată de Domnul, sora are o minte trează și o bună coerență în vorbire. Este o mamă, bunică, străbunică și o soră blajină, cu mare dragoste de Dumnezeu și lucrarea Lui. Mi-a povestit lucruri din istoria noastră baptistă, pentru care mulțumim Domnului.
 Sora Floare Muscan s-a născut în ziua de 17 octombrie 1929, în localitatea Seini. Sora este fiica lui Ioan și Maria Murg, din Seini.
În anul 1945 se botează Maria Murg, mama surorii Floare și ea este cercetată de Cuvântul Domnului, frecventează adunarea micului grup de baptiști și se hotărăște să-l urmeze pe Domnul Isus încheind un legământ în apa botezului. În ziua de 20 august 1947 este botezată în localitatea Ardud, județul Satu Mare, de către fratele Miclăuș Nicolae. A făcut parte din membrii fondatori ai Bisericii Creștine Baptiste din Seini.
În ziua de 30 mai 1948 se căsătorește cu fratele Petre Muscan și se mută din Seini în localitatea Râturi, județul Satu Mare. Aici au locuit 4 ani și s-au întors în Seini în anul 1952.
Fratele Muscan Petru s-a născut în ziua de 15 mai 1921 în localitatea Râturi, județul Satu Mare. Părinții se numeau Gheorghe și Ana, de religie ortodoxă și naționalitate română. Fratele Petre primește pe Domnul Isus în inimă și se botează în ziua de 20 august 1947 la Ardud, de către fratele Miclăuș Nicolae.
Domnul le-a dat  6 copii: 2 băieți și 4 fete.
1.    Petrică s-a născut în 9 aprile 1949 în Seini. Este căsătorit cu Maria Pușa Grel din Baia Mare, au un băiat Dan. Sora Pușa este fiica fratelui dirijor Petrică Grel, despre care am scris AICI.
2.    Doina, născută în 1 octombrie 1950 în Medieșu Aurit , județul  Satu Mare. Este căsătorită cu Câmpan Vasile, are o fată Roxana Bianca.
3.    Floare, născută în 1952, s-a căsătorit cu Sas Flore și au doi copii: Ciprian și Silviu, care au murit necăsătoriți.
4.    Viorel, născut la 18 aprilie 1954, s-a căsătorit în Mireșu Mare cu Angela și au o fată, Ramona.
Tudor, ultimul descendent Muscan
5.    Maria Magdalena, născută în 25 iulie 1957, s-a căsătorit cu Bud Ionel și au 3 copii: Sever, Ionuț și Silvan.
6.    Lena, născută în 21 august 1960, căsătorită cu Borcea Simion din Mediaș și are  2 copii: Dani și Dana.    Lena acum este casatorita Münster și trăiește în Austria.
Fratele Petru Muscan a fost un bun slujitor în Biserica Crștină Baptistă din Râturi, apoi din anul 1952 în biserica din Seini. A contribuit la consolidarea bisericii și la răspândirea Evangheliei Domnului nostru Isus Cristos.
Mai multe informații despre Biserica Creștină Baptistă din Seini, despre membrii ei, vă voi pune la dispoziție printr-o carte de istorie a bisericii, cu ajutorul Domnului și prin puterea Lui, dar spre toamna acestui an, îngrozit de urgia lui Dumnezeu.
Vă las să vă bucurați de informațiile ce ni le dă sora Floare Muscan din Seini. Mulțumesc Domnului pentru fratele Caius Obeada din America, pentru prelucrarea materialului și publicarea lui pe internet.
Vizionare plăcută!


Alte poze din familie

Petre și Toader 1947




Maria și Ioan Murg



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu