vineri, 20 martie 2020

Mesaroș Ioan 1924 – 2020, din Oarța de Sus




Maria și Ioan Mesaroși


Vă prezint aici pe acest frate pentru că viața dumnealui a fost una frumoasă, a fost un om cu adevărat credincios Domnului. Un model de bunătate, blândețe, cu o față zâmbitoare. Un om de ajutor  pe care te puteai baza, care te  încuraja în momentele tale de cumpănă. Era un om învățat, modest și prietenos. La vârsta senectuții în fiecare dimineață citea din Biblie, cânta din cântările Domnului și se ruga aceasta fiindu-i  regula de bază a vieții lui. 
Fratele Mesaroș Ioan s-a născut în ziua 19 februarie 1924 în localitatea Brebi, județul Sălaj din părinți de religie baptistă. Aceștia făceau parte din Biserica Creștin Baptistă din Brebi înființată de fratele Ioan Bălănean în anul 1904.
Părinții fratelui se numeau Vasile născut în anul 1901, botezat în anul 1921 de fratele Vicaș Teodor și a decedat în anul 1975 iar mama, Ana născută în anul 1904 în Brebi. Aceasta a fost botezată în anul 1916 de către fratele Ioan Bălănean.Cei doi  au avut 3 copii: Ioan născut în 1924, Gavrilă născut în 1927 și care a trăit în Jibou și Nicolae născut în 1936 iar în prezent trăiește în Baia Mare.
În anul 1936 familia Mesaroș Vasile și Ana cu cei 3 copii se mută din Brebi în Râtul Cuceului, județul Sălaj (lângă orașul Jibou) unde au cumpărat 5 hectare de pământ de la boierul Tizeș.
În anul 1940 pe când avea 16 ani a fost dus la munci agricole în Iugoslavia, apoi în munții Apuseni. După terminarea războiului a venit acasă, a făcut școala de instalator la Reșița și a lucrat în această meserie în orașul Baia Mare timp de 24 de ani. La pensionare a venit la Oarța de Sus.
Fiind un copil ascultător a urmat calea credinței primindu-L pe Domnul Isus în viața dumnealui și a mărturisit credința în apa botezului în ziua de 15 iunie 1946, fiind botezat de fratele Ioan Bălănean.
În anul 1950 se căsătorește cu sora Maria Iacoș, născută în ziua de 21 februarie 1925 în localitatea Oarța de Sus. Aceasta în ziua de 5 octombrie 1942 este botezată de către fratele Nicolae Miclăuș și face parte din Biserica Creștin Baptistă din Oarța de Sus. 
Rodica 
Domnul le-a dăruit un singur copil, pe Rodica Mesaroș, căsătorită cu Bel Ioan, pe care i-a binecuvântat Dumnezeu cu 4 copii: Dana, Adrian, Adriana și Camelia toți sunt la casele lor, formând familii credincioase Domnului.



În ziua de 17 martie 2020 Domnul își cheamă omul credincios acasă la frumoasa și înaintata vârstă de 96 de ani. În ziua de 19 martie 2020 este condus pe ultimul drum și așezat la locul de odihnă veșnică.
Serviciul de înmormântare a fost condus de fratele Alex Cernea care a citit necrologul. Au participat următorii frați păstori: Aurel Boșca, Nelu Zaharie, Cristi Zaharie, Vasile Bel și Daniel Chereji. Fratele Daniel a avut un mesaj potrivit cu situația prin care trecem noi astăzi, adică infecția cu Coronavirus, care a făcut numeroase victime în întreaga lume și de aproape o lună s-a instalat, din nefericire, și în țara noastră.
A cântat fanfara din Satu Mare.


Cei 4 nepoți



                Predică Daniel Chereji

Aspecte de la serviciu de înmormântare












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu