marți, 9 martie 2021

Savu Ioan 1870 – 1943 din Radna, un lucrător de iarnă

 


Această alegere, a unui lucrător de iarnă pentru baptiștii din Cercul Curtici a avut loc exact acum 111 ani, adică în ziua de 13 decembrie 1910. Fratele a fost activ, toată viața pe ogorul Evangheliei. În anul 1934 devine președinte al Cercului de lucru misionar al Bisericilor Creștine Baptiste din zona Radna, concomitent fiind numit și evanghelist al Cercului. Fratele Savu Ioan a fost trimis ca lucrător misionar pe malul drept al Mureşului în: Păuliş, Cladova, Milova, Odvoş, Barzava, Dumbrăviţa, Căpruţa, Valea Mare, Petriş, Corbeşti şi altele.

Fratele Ioan Savu s-a născut în ziua de 15 august 1870 în localitatea Radna din județul Arad.

Fratele Ioan Savu a auzit Cuvântul Domnului predicat de frații din Curtici în anul 1904. Împreună cu alți 9 oameni din Radna hotărăște să coboare în apa botezului, în apele râului Mureș, ca să depună mărturia de credință în prezența unei mari mulțimi adunate pe malul râului și a martorilor nevăzuți ai cerului.

Imediat după botezul de credință, fratele Ioan Savu și-a pus casa la dispoziția micii comunități baptiste din Radna.

Fratele Ioan Savu a devenit în zona sa un mare vestitor al Cuvântului lui

Dumnezeu. Era un bun comunicator trimițând la revistele baptiste informații despre evenimentele, care au avut loc în cadrul bisericii.

Fratele Savu Ioan sa străduit să slujească biserica, să facă misiune în zona care aparținea de el, din dragoste pentru Dumnezeu, fără a fi preocupat de partea materială. Era harnic și lucra pământul împreună cu familia, reușind să se întreţină din rezultatul muncii lor, din agricultură.

După o activitate intensă  și îndelungată pe câmpul de lucru, în slujba Domnului, este chemat acasă, la veșnicie, în ziua de 1 mai 1943. Deoarece Mareșalul Ioan Antonescu a scos în afara legii Cultul Baptist, serviciul de înmormântare a fost oficiat de preotul ortodox din localitate.

 

Surse:

Alexa Popovici

Adevărul

Farul Creștin

Farul Mântuirii

Istoric Biserica Radna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu