sâmbătă, 20 noiembrie 2021

Încă un pas mai departe în REVITALIZAREA BISERICILOR BAPTISTE, raportul trimis la Consiliul Uniunii

 


Îmi face o deosebită plăcere și aplaud demersul inițiat de Departamentul de misiune prin persoana fratelui Otniel Bunaciu care a făcut încă un pas mai departe, prin aceea că a pus un diagnostic și a propus soluții. Această informare a fost trimisă și Consiliului Uniunii.  

Anexat se pot vedea (în chenarul negru) răspunsurile centralizate ale păstorilor participanți. Fiecare dintre aceștia răspunde unei întrebări specifice:

1. Cum ai evalua starea actuală a bisericilor baptiste din România?

2. Care credeți că sunt cauzele care au condus la starea actuală a bisericilor baptiste din România.

3. Ce măsuri ar trebui luate care să conduca la revitalizarea bisericilor baptiste din România.

 

Raport despre masa rotundă Revitalizarea bisericilor baptiste, organizată de Departamentul de misiune al UBR.

 

Între 28-30 octombrie 2021, Departamentul de misiune al UBR a organizat a treia întâlnire din cadrul proiectului Multiplicare. Evenimentul a avut loc la Cluj și a fost găzduit de biserica baptistă Via. Facilitatorii întâlnirii au fost pastorii Otniel Bunaciu, Romică Iuga și Rei Abrudan. Au participat aproximativ 65 de păstori care au discutat temele într-un format de tip “masă rotundă”. La întâlniri au luat parte și membrii din conducerea Comunității Baptiste Cluj, președintele comunității, fratele Teofil Mihoc, fostul președinte al comunității, fratele Vasile Tămaș precum și alți membrii din Comitetul Comunității.

Tema discuțiilor a fost legată de revitalizarea bisericilor baptiste. Participanții au caracterizat

aspectele care definesc viața bisericilor baptiste din România și au încercat să identifice cauzele care contribuie la această stare. În cadrul discuțiilor s-au împărtășit diferite opinii, experiențe și s-au identificat măsuri care ar putea contribui la revitalizarea bisericilor. La finalul întâlnirii datele au fost centralizate pentru a deveni o resursă cu ajutorul căreia să se construiască strategii de revitalizare. O sinteză a discuțiilor avute se găsește la sfârșitul acestui raport.

Evenimentul a avut o abordare deschisă și dinamică, la care au putut contribui toți participanții. Una din concluziile la care s-a ajuns a fost organizarea unei întâlniri în primăvară care să continue discuțiile. Întâlnirea își propune să identifice pași concreți cu ajutorul cărora bisericile participante să poată colabora mai bine pentru ca să se sprijine reciproc. Mișcarea de revitalizare și multiplicare a bisericilor dorește să funcționeze ca o rețea deschisă pentru toți cei interesați în înviorarea bisericilor și la plantarea de biserici noi.

Otniel Ioan Bunaciu                                                          19 noiembrie 2021

Vicepreședinte, Departamentul de misiune

al UBR, 19 noiembrie 2021

 



Surse:

Rei Abrudan

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu