luni, 29 noiembrie 2021

Almăjan Gheorghe din Oravița

 


Numele fratelui Gheorghe Almăjan apare pe firmamentul istoriei baptiste în anul 1925, când participă și conduce serviciul de înmormântare din ziua de 6 iunie 1925 al surorii Icoana Serbu, din localitatea Forotic, județul Caraș-Severin. A mai participat și predicat fratele Gheorghe Lința și alți doi frați la care nu li se dau numele.

În ziua de 27 decembrie 1925 fratele Gheorghe Almăjan în Biserica Creștină Baptistă din Potoc a organizat o serbare a tineretului, la care au participat și surorile Iuliana Ungurean și Mileva Gavrilovici, eleve la Seminarul Teologic Baptist din București. Această serbare a făcut o vie impresie tuturor celor de față.

În anul 1927 scrie în revista „Glasul Tineretului Baptist” un articol numit: „Nașterea Domnului”.

În anul 1926 face parte din câștigătorii care au rezolvat corect întrebările puse la concurs de revista „Farul Mântuirii”. Aici este scris Almăjan Gh. Din Potoc, județul Caraș.

În ziua de 24 februarie 1930 fratele Gheorghe Almăjan pleacă împreună cu fratele GH. Gheorghe în localitatea Straja, din Iugoslavia, unde au ținut serviciu de Evanghelizare pentru românii de acolo.

În acest an, 1930, dispare fără să-l mai găsesc nici la frații Alexa Popovici și Ioan Bunaciu .

Vă rog pe aceia din zona Oravița sau oricine știe, să mă ajute cu mai multe informații.

Surse:

Farul Mântuirii

Glasul Tineretului Baptist





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu