sâmbătă, 5 martie 2022

Baptiștii din fosta U.R.S.S. uniți, fac un apel către domnul Putin

 

Pe site-ul Uniunea Creștinilor Baptiști Evanghelici din Moscova, am găsit acest  apel, pe care vi-l prezint ca o informare. Pentru mine este important să știu care este punctul de vedere al baptiștilor din Rusia, față de războiul început de Federația Rusă împotriva Ucrainei. Apelul este semnat de președinții a 12 Uniuni Baptiste din: Rusia, Ucraina, Belarus, Moldova, Azerbaidjan, Armenia, Georgia, Kazahstan și Kârgzstan.

Apreciez acest apel și implicarea baptiștilor în aceasă gravă situație de război. Cred că și  vizita fratelui Elijah Brown, secretarul general al Alianţei Mondiale Baptiste în Ucraina, Rusia, dar  și în zonă, a dat naștere la acest apel către președintele Rusiei.

Mi se pare deosebit de bun mottoul ales de frați, dar nu l-au pus întreg versetul care se pare, că se potrivește de minune domnului Putin.

16. Aşa vorbeşte Domnul: „Staţi în drumuri, uitaţi-vă şi întrebaţi care sunt cărările cele vechi, care este calea cea bună: umblaţi pe ea, şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre!” Dar ei răspund: „Nu vrem să umblăm pe ele!” (Ieremia 6:16, VDCC)

 

Apel către președintele Federației Ruse V. V. Putin

„Staţi în drumuri, uitaţi-vă şi întrebaţi care sunt cărările cele vechi, care este calea cea bună: umblaţi pe ea, şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre!” (Ieremia 6:16)

 

Domnule președinte,

Scrisoarea noastră este cauzată de emoția profundă și îngrijorările privitoare la soarta popoarelor multor țări, care pot fi afectate de consecințele devastatoare ale conflictului militar dintre Ucraina și Rusia.

Propunem să ne oprim și să ne așezăm la masa negocierilor, pentru a găsi o soluție pașnică la confruntarea globală care s-a creat și s-a agravat în mod deosebit în ultimele zile.

Domnul să vă dea înțelepciunea de a găsi o soluție pașnică și de a aduce fericire, prosperitate și protecție reală multor oameni din Rusia, Ucraina și alte țări, în calitate de conducător al unei puteri mondiale.

Vă purtăm în rugăciune!

Din partea Federației Euro-Asiatice a Uniunilor Creștinilor Baptiști Evanghelici,

președintele Uniunii Bisericilor din Rusia, Petr Mitskevich

președintele Uniunii Bisericilor din Ucraina, Valeri Antonyuk

președintele Uniunii Bisericilor din Belarus, Leonid Mikhovich

președintele Uniunii Bisericilor din Moldova, Nikolay Vozyan

președintele Uniunii Bisericilor din Azerbaidjan, Ilya Zenchenko

președintele Uniunii Bisericilor din Armenia, Gagik Tarverdyan

președintele Uniunii Bisericilor din Georgia, Gia Kandelaki

președintele Uniunii Bisericilor din Kazahstan, Serghei Kandaurov

președintele Uniunii Bisericilor din Kârgâzstan, Petr Schmidt

președintele Uniunii Bisericilor din Tadjikistan, Vladimir Chernyshkov

președintele Uniunii Bisericilor din Turkmenistan, Vasily Korobov

președintele Uniunii Bisericilor din Uzbekistan, Oleg Sherstyukov

24.02.2022.

 Mulțumesc surorii Dana Sisoeva pentru traducere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu