joi, 3 martie 2022

Elijah Brown, secretarul general al Alianţei Mondiale Baptiste a vizitat Ucraina

 


Fratele Cătălin Vasile, fondatorul Prodocens Media, mi-a pus la îndemână transcrierea mesajului transmis de Elijah Brown, secretarul general al Alianţei Mondiale Baptiste, care a vizitat Ucraina în aceste zile de război. După cum știm, în ziua de joi, 24 februarie 2022, Rusia a invadat Ucraina, țară vecină cu România, iar ce a urmat este de nedescris: morți, răniți, refugiați, distrugeri, o suferință cumplită.

Baptiștii au fost întotdeauna acolo unde este nevoie, după porunca lui Dumnezeu și ca să împlinească cuvintele Domnului Isus care a spus:

40. Drept răspuns, Împăratul le va zice: ‘Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie Mi le-aţi făcut.’ (Matei 25:40)

În ziua de 28 iulie 1914 izbucnește Primul Război Mondial, iar în revista baptistă „Adevărul” din septembrie 1914, conducătorii baptiști au trimis recomandări către membri lor, spunându-le ce să facă.



Câteva sfaturi de atunci le scriu pe scurt mai jos:

1.    Bătrânii din azil au rămas fără asistență și frații să le ducă alimente.

2.    Ajutorarea femeilor ai căror soți s-au mobilizat la război și a copiilor.

3.    Casele noastre de rugăciune să fie deschise pentru cei răniți, ostași prinși ori fugiți, să-i servim cu prietenie, să le facem bucurie și să le predicăm cuvântul Domnului.

4.    Casele noaste de rugăciune să fie deschise chiar și pentru cei ce nu ne sunt prieteni, ci dușmani, ca să ducă acasă cu sine simțurile noaste nobile.

5.    Să fie în tot locul rugăciuni sincere pentru prieteni și dușmani.

6.    Să citim și mai departe cu zel din Sfânta Scriptură și să o facem cunoscută.

Aceste îndemnuri s-au auzit de la mai marii noști frați, puși de Dumezeu să slujească cu dragoste poporul baptist. Președintele Uniunii Baptiste, fratele păstor Viorel Iuga, a avut în această vreme același mesaj, ca cei din 1914, dar nu numai.

Mai jos redau mesajul transmis de Elijah Brown:

Azi i-am vizitat pe liderii baptiști din Ucraina, unde există 25 de regiuni baptiste. În ultimele 18 ore, au avut loc atacuri directe în 24 din cele 25 de regiuni. Într-unul dintre aceste atacuri, o serie de rachete au aterizat la mai puțin de 100 de metri de un orfelinat, unde se află 60 de copii. Vă puteți imagina teama lor când rachetele au aterizat și au zguduit pământul atât de aproape de casa lor?

 

Neștiind ce altceva să facă, unii dintre copii s-au dus la conducătorii orfelinatului și i-au rugat să scrie pe o foaie de hârtie un text care spune: „Aveți grijă, aici sunt orfani”. Au luat aceste semne și le-au lipit pe toate ferestrele și pe toate ușile, astfel încât dacă vreun soldat s-ar apropia, să știeacolo nu e o casă a unor oameni bogați, ci un orfelinat. Primul ajutor umanitar baptist se îndreaptă spre Ucraina. Un camion cu provizii va sosi cândva în seara asta sau mâine, la prima oră.

 

Baptiștii din Ucraina se pregătesc pentru o criză umanitară majoră. Ei înființează centre strategice pentru a-i ajuta pe cei strămutați și folosesc biserici situate în toată țara, ca locuri unde oamenii să primească hrană și îngrijire medicală, să-și spele hainele, se odihnească, să facă un duș și primească încurajare spirituală în mijlocul acestui conflict. Liderii baptiști din Ucraina, din Rusia și din țările din jur cu care am discutat, sunt în același spirit. E minunat. Rugați-vă pentru pace și să fim o singură familie, uniți și împărtășind Evanghelia și, în mijlocul acestei provocări, Dumnezeu fie glorificat. El va fi glorificat când căutăm pacea și slujim împreună.

 

Așa că o vă rog să faceți două lucruri.

1.    Numărul unu, să vă rugați. Rugați-vă pentru pace, pentru acești orfani, pentru cei aflați în pericol, ca pacea să fie restabilită în Ucraina și în întreaga regiune.

2.    Numărul doi, să dăruiți. Fiecare dar contează. Alianța Mondială Baptistă încearcă să răspundă, alături de Federația Baptistă Europeană și de multe alte agenții baptiste. Dăruiți, ca să putem oferi hrană și îngrijire medicală, să oferim sprijin pastorilor care se află în teritoriile ocupate și se confruntă cu persecuția, să oferim îngrijire pastorală și încurajare spirituală. Dăruiți. Accesați site-ul www.baptistworld.org/prayforpeace.

 

Fiecare dar contează. Darul tău contează. Ieri, când am discutat cu o coordonatoare a lucrării cu femeile baptiste din Ucraina, ne-a spus că are rude în Statele Unite, care s-au oferit să o ducă acolo. Iată cum a răspuns. Indiferent ce veștile veți citi și veți auzi, noi rămânem aici și vom sluji Domnului nostru Isus Hristos. Să fim alături de ea și de mulți alții care slujesc curajos în Ucraina. Rugați-vă și dăruiți. Dumnezeu să aducă pacea Lui în regiune.

Fiți binecuvântați!

Dumnezeu se îndură și mila Lui este imensă, dar și noi trebuie să ascultăm de cele ce ne-a făcut, ne-a dat viață și ne ține în ființă.

Dumnezeu merită toată slava în veci.

Se poate urmări video la acest link:

https://www.facebook.com/prodocensmedia/videos/893512784677668 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu