miercuri, 15 mai 2019

Ștefan Fericean 1886 – 1964, din BonţeştiFratele Ștefan Fericean s-a născut în 23 august 1886, în localitatea Rădești, jud. Arad, din părinții Ioan și Rafila, de religie baptistă și naționalitate română.
A absolvit cele 6 clase primare din localitate.
A fost botezat în anul 1900, iar la 17 ani a început activitatea sa în biserică.
În 1908 este încorporat la Arad, Regiment 7 și este lăsat la vatră cu gradul de caporal.
În 6 mai 1912 se căsătorește cu Lucreția, născută Hanciu și Domnul l-ea dat 3 copii: 1 băiat și 2 fete.
 A fost ordinat ca pastor în anul 1928 în Biserica Baptistă din Aciuţa-Arad.
A ac­tivat pe valea Crişului Alb, contribuind la păs­torirea bisericilor baptiste din localităţile : Bon­ţeşti, Gurahonț, Pescari, Feniş, Iosas, Iosăşel, Rostoci, Saturău, Aciuţa, Pleşcuţa, etc.
Fratele a fost un bun şi devotat predicator, rămas în lucrare până în ultimele clipe ale vieții sale.
In ziua de 5 august 1964, a avut loc înmormântarea fr. Ştefan Fericean din com. Bonţeşti, raionul Gurahonţ, regiunea Crişana.
Serviciul de înmormântare a avut loc în ziua de 5 august 1964, în comuna Bonţeşti. Din par­tea Comunităţii Baptiste din Oradea a vorbit fr. vicepreşedinte Nicolae Covaci. Din partea Bise­ricii a vorbit fr. pastor. Borlea Samuil și fr. Belcu Vasile din Buteni. Din partea fraţilor păs­tori tineri care se găsesc azi în lucrare, a vorbit Fr. Stoica Dumitru, păstorul bisericii din Buteni, care a rostit de asemeni o cuvântare ca unul care a colaborat cu fratele Fericean în ultimii ani de pastorat.
Surse:
Arhive
Stoica Dumitru
Îndrumătorul Creștin Baptist

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu