miercuri, 8 mai 2019

Duțu Vasile 1951 – 2014, din Bolboși



Fratele Vasile Duțu s-a născut în 19 martie 1951, în localitatea Bolboși, jud. Gorj.
A făcut școala primară de 8 clase în comuna natală. Pleacă la București și face o școală profesională de 3 ani, la specialitatea „prefabricate”.  Se angajează în orașul Drobeta-Turnu Severin și aici face liceul seral.
În 04 august 1977 se căsătorește cu sora Marinela și Domnul îi binecuvântează cu 7 copii.
A făcut Seminarul Teologic Baptist din București între anii 1978 – 1982, la sfârșitul căruia primește din partea profesorilor, dar și din partea fr. Mihai Hușan, președintele Comunității Baptiste de Cluj, aprecieri și o recomandare foarte bună.
În anul 1982 este ales ca păstor la cercul de biserici baptiste: Oarța de Sus, Băsești, Corni, Săliște și Seini, aici  a locuit până în anul 1990, când a plecat.
În anul 1990, se mută  în orașul Drobeta-Turnu Severin unde a lucrat ca păstor, dar  avea ca activitate de slujire și  zona Orșova, Mărășești, Strehaia, Cârceni, din județul Mehedinți.
În timpul slujirii, frații din Comunitatea Creștină Baptistă din Craiova, au vrut să-l aleagă   într-o slujire, dar fratele Vasile Duțu a refuzat.

A fost un tată și soț plin de dragostea Lui Dumnezeu, iubea adevărul, neprihănirea, dreptatea și a iubit familia, copiii și pe Dumnezeu, dar suferea atunci când vedea o nedreptate. Soția Marinela, a fost o soție deosebit de bună, o adevărată soție de păstor, care îl sprijinea în lucrare.
În vremea în care locuiam la Baia Mare și fr. Vasile Duțu la Seini,  ne întâlneam foarte des prin vizitele reciproce ce ni le făceam. Ne preda cursul de omiletică, mie și la frații Remus Muscan, din Seini și Nedila Gavril, din Baia Mare. Era un bun pedagog, ne plăcea cum ne preda, era o fire veselă, dar spunea drept ce avea de spus. Ne-a făcut mare plăcere să lucrăm împreună.
A suferit mult în ultimii 2 ani ,când a fost bolnav, dar în ziua de 03 mai 2014, la vârsta de 63 de ani, pe când era internat la spitalul Fundeni din București, Domnul îl cheamă acasă, în Împărăția Sa cea cerească, iar familia rămâne îndurerată.



 1986


Doru Hnatiuc Duțu Vasile în ani de seminar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu